Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Brata Teofilović & Mihael Hrustelj - ODPOVEDANO

Koncert

Dvorana Union, Maribor
Sre 22 FEB 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 18,00 EUR

Vsi, ki ste kupili vstopnico za odpovedani koncert, ste upravičeni do vračila kupnine. Za dodatne informacije je na voljo Informacijska pisarna Narodnega doma na telefonskih številkah 02 229 40 50, 02 229 40 11 in 031 479 000 ali na e-naslovu vstopnice@nd-mb.si.


V Slovenijo prihaja edinstven vokalni duo dvojčkov Teofilović iz Srbije, ki se mu bo pridružil slovenski ubiralec strun, Mihael Hrustelj. S svojim repertoarjem ljudske glasbe južnoslovanskih narodov nas bodo popeljali na čarobno popotovanje skozi dežele med Triglavom in Vardarjem.

Ratko in Radiša Teofilović sta legendarna izvajalca srbskih tradicionalnih pesmi, katerim dodajata pesmi s širšega Balkana in jih z izjemnim uspehom izvajata po vsem svetu. Na glasbeno sceno sta stopila konec devetdesetih. Predana sta raziskovanju potenciala večglasnosti balkanskih pesmi – tudi takrat, ko so pesmi v osnovi enoglasne. Njuna umetnost presega zgolj surovo interpretacijo glasbeno vokalne tradicije, saj vključuje sodobne pevske vzorce, ki ustvarjajo organsko novodobno folkloro.

Brata Teofilović sta uspešno nastopala po vsej nekdanji Jugoslaviji, njuna umetnost pa ju je ponesla tudi v tujino – v Kennedyjev center v Washingtonu, v Častno dvorano kanadskega parlamenta v Ottawi, v dvorano Franza Liszta v Budimpešti, dvorano Čajkovskega v Moskvi ter Mozartovo dvorano na Dunaju.

Mihael Hrustelj je velenjski kitarist in skladatelj mlajše generacije, ki živi in ustvarja v Rotterdamu na Nizozemskem. Z vključevanjem južno-slovanske glasbene dediščine v svoje kompozicije premika meje igranja klasične kitare ter prinaša pestrost in svežino na področje slovenske glasbene ustvarjalnosti. Gostuje po Sloveniji in tudi v tujini, še posebej odmevne pa so njegove turneje po vzhodni Aziji, predvsem zadnja turneja po Tajvanu in Hong Kongu. 

Koncert predstavlja edinstveno sodelovanje, s katerim brata Teofilović prvič odpirata možnost za sodelovanje z glasbenikom mlajše generacije.


Cene vstopnic:
parter: od 1. do 7. vrste 18 EUR, od 8. do 15. vrste 13 EUR, 16. in 17. vrsta 8 EUR
balkon: 8 EUR

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Ratko in Radiša Teofilović, vokal
Mihael Hrustelj, kitara

Organizator: Društvo Boom
Koproducent: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji