Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Creedence Clearwater Revue in United Blues & Rock Explosion

Koncert

Dvorana generala Maistra
Čet 15 DEC 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 15,00 - 0,00 EUR

Južnjaški rock in duh Woodstocka.


Creedence Clearwater Revue
Kultna in legendarna skupina CCR – Creedence Clearwater Revival je bila ena najuspešnejših na svetu v poznih 60. in zgodnjih 70. letih prejšnjega stoletja.
Z uspešnicami, kot so Suzie Q., Proud Mary, Bad Moon Rising, Who'll Stop the Rain, Hey Tonight, Have You Ever Seen the Rain in številnimi drugimi sta Johnny »Guitar« Williamson in John Doyle iz »The Troggs« na turneji po svetu že skoraj 20 let.
S skupino CCRevived so kot predskupina popolnoma navdušili 100.000 ljudi v Samari v Rusiji, 80.000 obiskovalcev v Varšavi na Poljskem in tudi nepregledno množico v Torinu ter Rimu v Italiji.
Johnny »Guitar« Williamson, rojen leta 1947, ki je v 90. letih odigral nekaj nastopov v živo z izvirno skupino CCR, že 50 let kroji angleško in mednarodno blues sceno, med drugim tudi kot član svetovno znane norveške kultne rock skupine »Titanic« (1970–1979). Njihova uspešnica »Sultana« je dosegla prvo mesto na lestvicah v sedmih državah po svetu.
Kasneje je bil Williamson več kot desetletje kitarist pri legendarni skupini The Animals ter pri Creedence Clearwater Revived, ki velja za »vodilni svetovni CCR tribute band«.

United Blues & Rock Explosion je s svojim partnerjem, pevcem in kitaristom Peteom Framptonom trenutno najnovejši projekt s ciljem predstaviti glasbo odličnih in izbranih glasbenikov iz različnih delov sveta – Velike Britanije, Nemčije, Argentine in Hrvaške, ki radi igrajo skupaj.
United Blues & Rock Explosion s svojo mešanico bluesa, južnjaškega rocka ter soula z duhom Woodstocka so zagotovilo za izjemno in raznoliko bluesovsko zasedbo. 
Štirje pevci v zasedbi – Pete »Sarge« Frampton, George Glover in gosta John Doyle ter Johnny »Guitar« Williamson prinašajo na oder široko paleto interpretacij, stilov in lastnih skladb. Zaradi njih vsako občinstvo »skače in nori«. Britanec George Glover je že več kot 30 let glasbeni temelj legendarnih Climax Blues Band, ki so redni gostje rockerskih festivalov, stadionov in klubov po vsem svetu. V bistvu je ta veliki glasbenik vpliven del britanske blues scene že več kot 40 let. Poleg tega, da še vedno preigrava rock z veliko skupino CBB, je pod vodstvom nemškega blues glasbenika Raya Fricka v zadnjem desetletju ustanovil različne skupine, kot so The Blues Hunt z Lesterjem Huntom na kitari in vokalu ter British Blues & Rock Explosion, ki na turnejah in festivalih nastopa z gostujočimi glasbeniki, kot so Steve Gibbons, Danny Handley (Animals & Friends), Keith Thompson, Danny Bryant in mnogi drugi.
United Blues & Rock Explosion prinaša razburljivo živo predstavo z najbolj izjemnimi glasbeniki in nekaterimi legendarnimi frontmani britanskih skupin blues in rock scene.

Kot poseben gost projekta »United Blues & Rock Explosion« se bo predstavil Odin Sokač.

Nadarjen Odin »Bluesboy« Sokač, štirinajstletni ljubitelj glasbe in najmlajša hrvaška blues zvezda,  je pritegnil pozornost nekaterih najmočnejših žanrskih imen in ambasadorjev hrvaške blues scene, najbolj znanega orgličarja Kreše Oremuša in Borisa Hrepića Hrepe (Sunnysiders).

Odinov vzpon na hrvaški in tuji blues-rock sceni se je začel leta 2022 z izidom debitantskega singla »The Wild West War«, za založbo Dancing Bear. Himnična blues-rockovska kompozicija najprej navduši z viskoznim alternativnim rock zvokom in močnimi ritmi. Po številnih nastopih v živo, od Thrill Blues Festivala in 1. Međimurje Blues Festivala do solo nastopa to poletje na Pagu, je Odin izvedel projekt na švicarskem Vallemaggia Magic Blues Festivalu, kjer je osebno navdušil Raya Fricka, ikono nemške blues scene in ustanovitelja združenega blues & rock projekta Explosion. V družbi teh legend bo Odin v Mariboru predstavil bogat in navdihujoč solo material, ki ga bo kmalu objavil na svoji prvi studijski izdaji produkcije Dancing Bear.


V Mariboru bodo z ognjemetom vsem znanih in kultnih skladb navduševali slovenske obiskovalce. Slišali bomo tudi tudi uspešnice legendarnih skupin Crosby, Stills, Nash & Young, The Allman Brothers in ZZ Top. Uživajmo v rock'n'rollu in bluesu iz 60. ter 70. let z umetniki, ki so to glasbo živeli in bili del nje, ko je vse postalo »veliko in noro«. Čaka nas nepozabno glasbeno doživetje!

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Creedence Clearwater Revue
John Doyle, kitara, vokal
Johnny »Guitar« Williamson, kitara, vokal

United Blues & Rock Explosion
George Glover, tolkala, vokal
Pete Frampton, kitara, vokal
Des Tong, bas, vokal
Tom Diewock, bobni
Krešo »Sonnyboy« Oremuš, orglice

Gost:  Odin »Bluesboy«Sokač, kitara

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji