Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Godalni otoki - ritmi sobivanja

Glasbena predstava

Glavni trg
Sob 10 SEP 21:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

PRIČETEK KONCERTA ZARADI DEŽJA PRESTAVLJEN NA 21.00!


Nepozaben vstop v jesensko glasbeno ponudbo Narodnega doma Maribor. Glavni trg bo znova postal oder!


Lani smo bobnali. Gotovo niste pozabili neponovljivega doživetja, ki ga je na Glavnem trgu pričaralo sto bobnarjev vseh generacij iz vse Slovenije. Ves Glavni trg je bil en sam velik oder, vse mesto pa je utripalo v ritmu glasbe. Odlični odzivi so nas spodbudili, da smo staknili glave in razmislili, kako bi tako razburljivo ustvarjalno vrvenje in brbotanje ponudili tudi letos, ko mineva trideset let od ustanovitve Narodnega doma Maribor in deset let, odkar je bil Maribor kulturna prestolnica Evrope? Kako v jesen pospremiti enega najdaljših in najuspešnejših Festivalov Lent? Kako odmevno zaključiti uspešen in odmeven sklop Lent po Lentu ter mesto pripraviti na septembrsko glasbeno slavje, Festival Maribor? In sploh: je to, kar smo doživeli lani, sploh mogoče ponoviti? 

Prepričani smo, da je. Dobrodošli med otoki glasbe!


Tokrat bodo Glavni trg zavzeli godalci. A tokrat ne bo le oder, temveč bodo na njem nastali – otoki. Nanje se bo povzpelo štirideset slovenskih godalcev vseh generacij in nas povabilo na razburljivo popotovanje skozi večdimenzionalno glasbeno pokrajino, ki jo bodo ustvarjali zvoki godal, pa tudi disco glasbe iz sedemdesetih in osemdesetih.  

Ob virtuoznih interpretacijah in improvizacijah mladih, ljubiteljskih in vrhunskih profesionalnih godalcev se bomo soočili z lokalnim in globalnim, ob tem pa (po)iskali odgovore na celo vrsto vprašanj. Kje v današnjem svetu, v katerem tudi glasba postaja globalni produkt in vse bolj uniformirana po nareku trendov in komerciale, je prostor za individualnost, za lastno izražanje? Kako se v glasbeno izražanje posameznika preliva regionalna tradicija – tista, ki je politične meje (še) niso uspele ukalupiti? Kako glasen je glas razmišljujočega posameznika? Je sploh še lahko slišan, ali tudi ta potrebuje »pomoč« globalnosti, da ga zaznamo?

Sliši se zapleteno, a če povemo, da je glasbeno predstavo Godalni otoki – ritmi sobivanja zasnoval vrhunski vsestranski godalec, glasbeni raziskovalec in oče godalkanja Bojan Cvetrežnik, je jasno, da nas čaka izjemna in nepozabna koncertna izkušnja. Se vidimo 10. septembra na Glavnem trgu v Mariboru.


Dogodek je del sklopa Lent po Lentu ter preddogodek Festivala Maribor 2022.

V primeru slabega vremena bo predstava prestavljena na nov termin. Spremembe bodo pravočasno objavljene na spletni strani Narodnega doma Maribor, na socialnih omrežjih in lokalnih radijskih postajah.
Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Bojan Cvetrežnik,
MC, audio vizualni koncept, priredbe, dirigent

JAMirko,
DJ, beat&bass, audio produkcija
Nejc Škofic, klaviature
Filip Vadnu
, kitara
Damaris Potočnik, vokal

Godalkanje Fiddle Gang:
Barja Drnovšek, Anja Šoštarič, Ajda Cvek, Nika Škodič, Clarisse Petrovič Duret, Eva Rojko, Izabela Hace

Profesionalni učitelji, poklicni godci:
Andrej Božič, Klemen Bračko, An Černe, Vesna Čobal, Monika Debelič, Maša Golob, Dejan Gregorič, Petra Jurič, Hermina Matjašič, Jan Šoštarič, Margarita Ulokina, Barbara Upelj

Violine:
učenci in dijaki glasbenih šol Maribor, Celje, Velenje, Idrija, Ljutomer, Slovenj Gradec, Hobi Godalkanje

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji