Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionSodni stolp
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Jazzy Christmas: Big band RTV Slovenija & Ana Bezjak

Božični koncert

Dvorana generala Maistra
Ned 15 DEC 19:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 12,00 - 15,00 EUR

Božič, kot mora biti! 
Večer džezovskih in popevkarskih poslastic, brazilskih ritmov in izbranih božičnih melodij.

Poleg praznično obarvanih skladb bodo na programu tudi skladbe iz preteklih skupnih projektov in napevi iz zlatih časov slovenske popevke.
Obeta se raznovrsten večer džezovskih poslastic, brazilskih ritmov in izbranih božičnih melodij.

Praznični čas je čas, ko si je še posebej lepo odtrgati nekaj trenutkov zase in svoje bližnje ter skupaj uživati v dobri glasbi. Božični koncerti so zato že stalnica predpraznične kulturne ponudbe, a ta bo prav zagotovo izstopal. Pripravljajo ga namreč izjemni glasbeniki, združeni v eno najvidnejših slovenskih zasedb, ki jo visoko cenijo tudi v tujini. Govorimo seveda o Big Bandu RTV Slovenija, ki neprekinjeno deluje že od leta 1945, prepoznavni pečat pa sta ji vtisnila legendarna Bojan Adamič in Jože Privšek, izpilila pa sodelovanja s celo plejado domačih in tujih jazzovskih dirigentov in solistov.
Zavezanost h kvaliteti – izbranim sporedom, vrhunskim interpretacijam in odličnim solistom nadaljuje sedanji dirigent Lojze Kranjčan, ki je pred mikrofon pripeljal tudi solistko tokratnega koncerta, Ano Bezjak.

Mariborčanka, ki je s svojimi vokalnimi bravurami navdušila že kot srednješolka v legendarnem glasbenem gledališču Druge gimnazije, se je po študiju jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Celovcu in končanem magistrskem študiju iz džezovskega petja na Univerzi za glasbo mesta Dunaj uveljavila kot ena najbolj iskanih jazzovskih interpretk, poslušalci pa jo prepoznavajo tudi kot glas zasedbe Papir ter gostujoča pevka tango zasedb Quintet Piazzolleky in Tango Compas. 
Poučuje petje na džezovskem oddelku Konservatorija za glasbo v Mariboru ter vodi pevske delavnice v Sloveniji in Avstriji.
Kot solistka nastopa s številnimi priznanimi glasbeniki v raznovrstnih džezovskih sestavih pri nas in v tujini, redno sodeluje s številnimi big bandi, med drugim tudi z Big Bandom RTV Slovenija, s katerim je koncertirala s projektoma Brazil in Ana Bezjak sings Thelonious Monk.

Tokrat bo njen žametni, božajoči vokal z medeno mehkobo obarval spored džezovskih in popevkarskih poslastic, brazilskih ritmov in priljubljenih božičnih klasik.  

Koncertna poslastica za vse, ki si želite tistega pravega, sladko nostalgičnega božičnega vzdušja, kakršnega nam ponujajo čokoladni adventni koledarji in večno priljubljeni božični filmi.
Delite ga s kom, ki ga imate radi – skupni trenutki, prežeti z odlično glasbo, so čudovito darilo!

Cena vstopnic: 12,00 € (predprodaja); 15,00 € (na dan koncerta)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Big band RTV Slovenija

Dirigent: Lojze Krajnčan

Ana Bezjak, vokal

Koprodukcija: RTV Slovenija in Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Monodrama

Gajaš, brez maske

Igra: Vlado Novak
27. januar, 19.30, Narodni dom Maribor