Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Koncert na turnu: Mirjam in Gorazd Strlič

Prenos koncerta v živo

Turn Narodnega doma
Sre 17 JUN 18:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Facebook >> Prenos v živo

Klasična glasba v družinski izvedbi.

Mirjam Strlič je diplomirala leta 2002 na Akademiji za glasbo v Ljubljani kot ena zadnjih študentk prof. Acija Bertonclja. Že v času študija je veliko nastopala v različnih komornih sestavih s priznanimi slovenskimi umetniki. Večji del violončelističnega repertoarja sta izvedla z Gorazdom Strličem in ga predstavila širši javnosti v Sloveniji in tujini. Njeno igro zaznamujeta muzikalnost in tehnična suverenost. Posebno pozornost posveča glasbi slovenskih skladateljev. 

Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor deluje od leta 2004. Sprva je bila zaposlena predvsem kot korepetitorica in uspešno spremljala mlade dijake na nastopih, koncertih in tekmovanjih. V letu 2018 je na državnem tekmovanju prejela posebno priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo v posamezni kategoriji.

Od leta 2012 se bolj posveča pedagoškemu delu. Njeni učenci dosegajo vidne rezultate tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih. Nastopajo na javnih šolskih nastopih ter prepričljivo zastopajo šolo na izmenjevalnih koncertih z drugimi glasbenimi šolami po Sloveniji in v tujini.

Gorazd Strlič je z igranjem na violončelo začel pri sedmih letih pri Vladimirju Kovačiču. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri profesorju Cirilu Škerjancu, pri katerem je leta 2007 končal specialistični študij. Je dobitnik Klasinčeve nagrade, študentske Prešernove nagrade in številnih vrhunskih rezultatov na mnogih državnih, predvsem pa mednarodnih tekmovanjih. Redno sodeluje na festivalih (Festival Ljubljana, Festival Stična, Glasbeni september, Festival Lent, Festival Maribor). Kot solist je igral s Slovensko filharmonijo in orkestrom SNG Maribor. Z njimi je izvedel večje število pomembnih del za violončelo in orkester.Veliko časa posveča komorni igri. S pianistko Mirjam Strlič sta nastopala po Sloveniji in tujini. Za njune izvedbe sta prejela odlične kritike. Gorazd Strlič je danes prvi violončelist orkestra SNG v Mariboru in profesor violončela na Glasbeni šoli Antona Martina Slomška.

Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!
Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu. 
Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca.
Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.
Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi nekako uvajamo letošnji Festival Lent.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Mirjam Strlič, klaviature
Gorazd Strlič, violončelo

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji