Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Koncert na turnu: Vojko Vešligaj in Faruk Dreca

Prenos koncerta v živo

Turn Narodnega doma
Sre 24 JUN 18:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Facebook >> Prenos v živo

Klezmer je živa, melodična, čutna in vesela glasba.

Vojko Vešligaj in Faruk Dreca sta ena redkih duo zasedb v slovenskem prostoru, ki se posveča izključno judovski Klezmer glasbi, in to v njeni najbolj pristni obliki. V njunem repertoarju pa je mogoče slišati tradicionalne glasbene vplive slovanskih, ciganskih in balkanskih judovskih skupnosti.
Vojko Vešligaj in Faruk Dreca, sošolca ter gurmanska prijatelja, sta znana mariborska glasbenika.
Oba sta sicer člana zasedbe Klezcoustics, a tudi kot duo znata predstaviti program banda ter pričarati nepozabno etno vzdušje.
Klezmer je tradicionalna judovska glasba, ki izvira iz vzhodne Evrope. V preteklosti se je s selitvijo judovskega naroda pomikala čez evropski in balkanski prostor, ob preseljevanju Judov pa je prevzemala tudi vplive drugih kultur. Zato je v njej mogoče prepoznati tradicionalne glasbene elemente tako slovanskih in romskih kot tudi balkanskih judovskih skupnosti.
Klezmer je živa, melodična, čutna in vesela glasba, nepogrešljiva ob judovskih praznikih in zabavah. Vsaka pesem nosi svojo zgodbo ter nam približa delček judovskega izročila in kultureh.

Koncert na turnu

Ko nebo nad mestom poseže po paleti večernih barv, je čas, da si natočite najljubšo pijačo, se udobno namestite, zazrete med oblake in si privoščite koncert v živo – samo za vas!
Dobrodošli na koncertu na turnu, ki bo stoletni stolp Narodnega doma prelevil v najbolj nenavadno koncertno prizorišče v mestu. 
Z izbranimi glasbenimi izvajalci vas bomo vsako sredo ob 18. uri s pomočjo 360-stopinjske kamere popeljali na glasbeni polet nad mariborskimi strehami.

Gostili bomo najrazličnejše izvajalce, od prekaljenih glasbenih mačkov do glasbenih upov, ki jim bo Koncert na turnu odprl vrata na koncertne odre. Doživeli jih bomo povsem od blizu, intimno, iskreno, iz srca.
Privoščite si mehak objem toplega večera in občutek svobode pod širnim nebom, polnim zvokov, ki se trkljajo po opečnatih strešnikih starega mesta. Uživajte v večeru, ki mu ne kraljujejo histerične večerne novice, temveč umetnost. Predajte se glasbi v njeni najpristnejši, surovi prvobitnosti in koncertnemu nastopu, pri katerem ne štejeta bleščeč kostum in soj žarometa, štejeta srce in duša.
Vsako sredo ob 18. uri na turnu Narodnega doma Maribor.

S temi virtualnimi dogodki tudi nekako uvajamo letošnji Festival Lent.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vojko Vešligaj, kitara
Faruk Dreca, klarinet

Pokrovitelj

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji