Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Lacha gostuje: Rising Stars - Urška Starovasnik

Vilinsko mesto: prenos koncerta v živo

Vetrinjski dvor
Čet 10 DEC 19:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Ogled koncerta je brezplačen.


Lacha meša posebne, glasbene koktejle.

Lacha s sproščenimi glasbenimi dogodki poživlja mariborsko kulturno sceno, v prijetnih kotičkih prireja koncerte manj znanih, a talentiranih glasbenikov, glasbenic, jam sessione, improvizirana sodelovanja, ki prinesejo neslutene glasbene vrhunce, nova poznanstva in priložnosti. Lacha je druženje vseh, ki imamo radi glasbo in Maribor.

Urška Starovasnik se je z glasbo srečala že v otroštvu. V glasbeni šoli je igrala blok flavto, nato še violino. S petjem se je začela ukvarjati v srednji šoli, pela je v muzikalih v skupini EST, II. gimnazije Maribor, in v štirih letih pridobila ogromno pevskih, plesnih in odrskih izkušenj, saj je nastopila na mnogih velikih odrih v Sloveniji in tujini. Ure petja je obiskovala na glasbeni šoli B.A.S.E., nato še na Jazz oddelku Konservatorija za Glasbo in Balet Maribor, vmes pa tudi ure klasičnega petja pri profesorju Jakiju Jurgecu.

Nastopila je na festivalu Jazz Ravne, sodelovala v projektu Pangea kitarista Igorja Bezgeta s številnimi priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, se udeležila poletne šole jazza in popularne glasbe na Umbria Jazz Clinics v Perugii v Italiji, Berklee College of Music iz Bostona, in nastopala na odru svetovno znanega Umbria Jazz Festivala. Junija 2019 je diplomirala iz jazz petja na Deželnem konservatoriju v Celovcu, pri profesorici Caroline De Rooij.
Najbolj domače se počuti v jazz, R’n’B, pop, neo soul, funk in blues vodah. Nastopala je s številnimi zasedbami in sodelovala pri različnih tribute projektih. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Urška Starovasnik, vokal

Žan Hauptman, klavir

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji