Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Luka Šulić & Evgeny Genchev

Koncert

Rotovški trg
Pet 27 AVG 21:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 30,00 EUR


Krona koncertnega poletja v mestu!


Zvezdnik, ki je decembra v Awwwditoriju Narodnega doma Maribor poskrbel za daleč najuspešnejši karantenski koncertni dogodek na slovenskih tleh, saj si ga je ogledalo več kot 80.000 gledalcev iz petindvajsetih držav, se vrača na naš oder. Doživeli ga bomo v živo, od blizu in brez ekrana.

V glasbenem svetu ta hip najbolj poznanega Mariborčana ni lahko opisati. Violončelist, ki si ga ves  svet lasti od leta 2011, ko ga je presenetil klic Eltona Johna z vabilom, naj ga duet 2Cellos spremlja na koncertni turneji, je kljub svetovni slavi ostal trdno na tleh. Pot do svetovne slave je tlakoval s trdim delom in študijem klasičnega violončela, ki ga je med drugim popeljal tudi na slovito Kraljevo akademijo za glasbo v Londonu. Svojo koncertno pot pa je pričenjal prav v Narodnem domu Maribor, kjer mu je eno prvih priložnosti za nastop s svetovno uveljavljenimi glasbeniki ponudil naš festival Glasbeni september.

Je pravi glasbeni kameleon, saj enako vrhunsko odigra Vivaldijeve Štiri letne čase ali pa Nirvanino Smells Like Teen Spirit. Malo je glasbenikov, ki zmorejo enako uspešno nagovoriti tako ljubitelje popularne glasbe kot tiste, ki prisegajo na klasiko. Luka to opravi z lahkoto – s svojim strastnim igranjem spravlja najstnice do malone beatlovske histerije, prepriča pa tudi glasbene poznavalce ter pregovorno izbirčne in stroge klasično-glasbene kritike. Tako prvi kot drugi cenijo ter hvalijo njegovo virtuoznost, tehnično podkovanost in perfekcionizem, ki pa nikakor ne pomeni umanjkanja emocij. Svojim občutkom še kako dovoli na plano in prav to njegove nastope naredi še bolj privlačne in vznemirljive ter mu zagotavlja zvesto, predvsem pa izjemno široko občinstvo, s kakršnim se lahko pohvalijo le največji. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Luka Šulić, violončelo

Evgeny Genchev, klavir

Priporočamo

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Julij in avgust 2021 - odpiramo življenje!

Lent po Lentu

Poletni Art kamp, Glasbeni balkoni, Koncerti!

Koncerti v parku