Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Manu Katché »The scOpe« (FRA)

Festival Lent 2023

Oder Minoriti
Sre 28 JUN 22:00

Cena vstopnice: 20.00 EUR

Eden vodilnih bobnarjev na sceni.


Eden najboljših bobnarjev vseh časov prihaja v Maribor! Nastopil bo s svojo skupino The ScOpe, s katero deluje od leta 2018 in s katero je presegel vsa pričakovanja. Spoj rock, soul, reggae in celo pop glasbe, seveda z jazzovskim pridihom, prikaže Katchéja ne le kot superlativnega bobnarja, temveč tudi kot enega najboljših avtorjev sodobne glasbe. Če je na svojih zadnjih albumih (in v živo) nastopal predvsem v jazzovskih zasedbah, se tokrat predstavi takšen, kot smo ga vajeni predvsem iz pop-rock sveta. Bobni, velikokrat navdihnjeni z afriško glasbo, so v središču prav vsake pesmi, in tako resnično poudarijo njegovo mojstrstvo, obenem pa zagotavljajo nepozaben žur, na katerem se občinstvo zlije z dogajanjem na odru.

Manu Katche se je sredi osemdesetih let dobesedno izstrelil v najvišje glasbene sfere s svojim prispevkom na izjemno uspešnem albumu So Petra Gabriela ter z bobnanjem na Stingovih albumih Nothing Like the Sun in The Soul Cages – tudi tokrat se bo v Mariboru ustavil po več kot mesec dni trajajoči stadionski turneji s Petrom Gabrielom. Kot eden vodilnih bobnarjev na pop in rock sceni je igral s skupino Afro Celt Sound Systems kitaristomaJeffom Beckom, Alom Di Meolo, s skupino Dire Straits, s saksofonistom Janom Garbarkom, pa tudi z glasbeniki Manujem Chaom, Youssoujem N'Dourjem, Joejem Satrianijem, z glasbenico Tracy Chapman in s številnimi drugimi. Toplo priporočamo!


Festivalske vstopnice so že v prodaji. 

Pri nakupu 3 ali več vstopnic za različne koncerte programskega sklopa JazzLent velja 20% popust na celotno vrednost nakupa.

Več informacij najdete na spletni strani Festivala Lent. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Manu Katché, bobni
Patrick Manouguian, el. kitara
Jim Henderson, klaviature
Jérôme Regard, el. bas

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji