Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

New Swing Quartet

Koncert

Dvorana generala Maistra
Čet 8 DEC 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 20,00 - 0,00 EUR

Ikone gospel glasbe prihajajo v Narodni dom


New Swing Quartet vestno sledi tradiciji črnskega in belskega gospela ter spirituala iz cerkva ameriškega juga, mestoma pretanjeno oplemenitenega z elementi jazza. V svojem večletnem delovanju je prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo.

Kvartet je bil ustanovljen leta 1968 v Šentjurju pri Celju po zgledu legendarnega ameriškega Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi večkrat stali na odru. Že kmalu po svojem začetku so hitro osvojili slovensko občinstvo z duhovnimi pesmimi ameriškega juga. Gospel glasbo so na svojih številnih gostovanjih prenesli na odre po vsem svetu in se uspeli uvrstiti med vodilne gospel zasedbe, dosegli so svetovni sloves in status ene najboljših gospel skupin. Skupaj so odpeli več kot tisoč koncertov po celem svetu, prestižnih svetovnih dvoranah in katedralahn, nastopili kot osrednji gostje v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih TV oddaja ter gostovali na sprejemih pri največjih državnikih. Njihova bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. Delo kvarteta krasijo tudi številne nagrade in priznanja, ki so jih prejeli tako doma, kot v tujini.

Spored: Christmas Gospel Medley: I'm gonna walk, When was Jesus Born, Go, Where I Send Thee, Go Tell It on the Mountain, Adeste Fideles/O Come, All Ye Faithful/Hitite, kristjani, Stand by Me, The First Noel, Let Us Cheer, Ave Maria, Ezekiel, Jezebel, Joshua Fit the Battle of Jericho, Down by the Riverside, Joy to the World , Glej, zvezdice božje, O Little Town of Bethlehem, Imagine, Poslušajte vsi ljudje, Ko dete se rodi, Oh, Holy Night/Sveta je noč, Blue Christmas/Mami za Božič, The Baby boy, Jingle Bells, Marijan »O Božiču«, Božični valček: Dobrodošel na svet, Božična uspavanka, Srebrni zvončki

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Dare Hering, tenor
Oto Pestner, tenor
Tomaž Kozlevčar, bariton
Marijan Petan, bas

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji