Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

PIŠE SE LETO 2023: Leopold I. in Drügi ● Tekochee Kru ● alyona alyona

Festival Lent 2023

Trg Leona Štuklja
Čet 29 JUN 21:00

Cena vstopnice: 15.00 EUR

Duhoviti radgonski jezičnež, mariborski rap patroni in zvezdnica evropskih odrov hip-hop scene!


Leopold I. in Drügi

Leopold I. je duhoviti radgonski jezičnež, ki v tekstih portretira malega človeka. Odstira zavese na fluorescentnih fasadah urejenih podeželskih hiš in na videz popolnim družinam kuka v krožnike po nedeljski maši. Na svojih nabrušenih inštrumentih ga spremljajo Drügi, skupina prekaljenih glasbenikov.


Tekochee Kru - 20 let!

Tekochee Kru, mariborski rap patroni Emkej, Mito, Sniki, Luga, Šuljo, Staš in Gersh, letos beležijo 20 let obstoja, spominov, zgodb, koncertov, komadov, plat, spotov in vsega, kar sestavlja mozaik, ki ga marsikdo enostavno opiše s pridevnikom legendaren.

Po treh Tekočih albumih, številnih samostojnih projektih Emkeja, Mita in Šuljota ter najrazličnejših kariernih poteh, ki so jih ubrali člani Kruja, je 20. obletnica dober razlog za ponovno združitev legendarne ekipe na prav tako legendarnem Festivalu Lent v domačem kraju in to z vsemi generacijami, ki so se kadarkoli poistovetile s Tekočimi klasikami.


alyona alyona (UKR)

Ukrajinska raperka alyona alyona je prejemnica številnih mednarodnih glasbenih nagrad po izboru občinstva ali nagrad za najobetavnejše mlade glasbenike. Je hip-hop zvezdnica, ki je leta 2019 v domači Ukrajini čez noč zaslovela s svojo pesmijo Ribki, odtlej pa nastopila na največjih evropskih festivalih, kot so Roskilde (Danska), Mad Cool (Estonija), Pohoda (Slovaška), Sziget (Madžarska), Waves Vienna in Wienwoche (Avstrija), Melt (Nemčija), OFF (Poljska), Loftas fest (Litva), MENT (Slovenija), Oslo World (Švedska), Polyfon (Švica) in mnogih drugih.

Alyona alyona repa v maternem jeziku – v ukrajinščini. In kako njene besede tečejo, se kotalijo, gruvajo in brzijo? Z eno besedo: wow! Njen mogočen in dinamičen drajv, podkrepljen s temnimi, utripajočimi beati nas lahko prepusti brez besed. Svojo glasbo podkrepi s sporočilnimi videospoti in tako je postala prava vzornica domače dežele. A vse, kar ustvarja, izpelje brez blišča in pompa. V svojih pesmih raje govori o prikazovanju žensk izza običajnih lepotnih klišejev ali o mladostnikih, ki objokujejo situacijo doma in zapuščajo Ukrajino. Je pop zvezdnica, ki je prizemljena, nekdaj študentka psihologije in zaposlena v vrtcu. Danes svojih poučnih in pogosto zabavnih nazorov več ne predaja kot vzgojiteljica, temveč kot uveljavljena mednarodna raperka.


Festivalske vstopnice so že v prodaji.

Več informacij najdete na spletni strani Festivala Lent. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Leopold I. in Drügi

Michael Leopold, vokal
Žan Hauptman, klaviature, vokal
Filip Vadnu, kitara
Vid Turica, bas
Žiga Smrdel, bobni

 

Tekochee Kru

Emkej, Mito, Sniki, Luga, Šuljo, Staš in Gersh
Stella Ivšek - VJ5237, vizualizacije

alyona alyona (UKR)

Alyona Savranenko, vokal 
Dayna Kulbida, spremljevalni vokal
Mykola Makieiev, DJ

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji