Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

The Canyon Observer: Figura

Koncert

Mali oder Narodnega doma
Sob 28 JAN 20:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 12,00 - 15,00 EUR

Z razširjeno postavitvijo glasbenikov različnih kalibrov in ozadij zasedba The Canyon Observer predstavlja nov album Figura.


Že prej dovršena zasedba sedaj še dodatno podkrepljena gradi na novi plošči poseben zvočni zid. Nova imena, ki pri tem pomagajo, so Jure Boršič na alt saksofonu, Jasna Kolar na bariton saksofonu, Tadeja Žele in Katarina Kozjek na čelu ter Gašper Prus na bobnih.

Album Figura poskuša redefinirati entiteto benda kot živo formo, ki ne obstaja zgolj kot rigorozna, zaključena celota. Figura se amebno spreminja, prilagaja in razvija skozi čas. Predstavlja poskus združevanja posameznikov, ki prihajajo iz različnih glasbenih praks, in s tem širjenja obstoječega bendovega zvočnega spektra ter odpiranja novim izraznim potencialom. Figura stremi k omogočanju in spodbujanju razvoja dolgotrajnejših kreativnih stikov med sodelujočimi glasbeniki.

Osnovno estetsko izhodišče je bilo združiti različne glasbene tradicije – od klasične glasbe, avantgarde 20. stoletja in free jazza do noisa in drugih nišnih glasbenih zvrsti – z ekstremno kitarsko godbo v glomazno, a mestoma tudi nenadejano subtilno zvočno gmoto, ki obstaja na skrajnem obrobju (po)znanega. Ogrodje kompozicij so sestavili člani The Canyon Observer, a so bili novi člani vseskozi vključeni v ustvarjalni proces – od idejne zasnove projekta do samega aranžmajskega procesa. Himerično glasbeno kreaturo, rojeno iz tega procesa, tvorijo organizmi vpletenih glasbenikov, ki na albumu puščajo individualne sledi.

Figura je razmišljanje o človeku in njegovem fizičnem telesu, sestavljenem iz različnih gradnikov in organov, ki sami po sebi ne delujejo izven svojega gostitelja. Skozi prizmo anatomije skuša izpostaviti nujnost povezovanja in sodelovanja, kar je možno aplicirati tudi v polje sodobnega družbenega ustroja. V času razkroja solidarnosti in porušenih družbenih odnosov Figura s tkanjem neslutenih glasbenih vezi ter vzpostavljanjem nepričakovanih estetskih povezav odkriva ljubezen in lepoto.

Album Figura je izšel 9. januarja pri domači založbi KAPA Records in francoski založbi Vox Project.


Cene vstopnic:
12 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan dogodka 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Zasedba:
Bojan Varga, bobni
Gašper Prus, bobni
Gašper Letonja, kitara
Miloš Miloševič, kitara, vokal
Matic Babič, vokal, trušč
Nik Franko, bas
Jure Boršič, alt saksofon
Jasna Kolar, bariton saksofon
Tadeja Žele, čelo
Katarina Kozjek, čelo

Organizator:
KUD Pilula "A Cure for Happiness"
 
Soorganizator:
Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji