Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Urban & 4

Koncert

Oder Minoriti
Pet 26 AVG 21:00

Cena vstopnice: 15,00 - 0,00 EUR

Lent po Lentu


Damir Urban, nekdanji frontman kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je razpadla sredi devetdesetih let, je kmalu zatem (leta 1996) ustanovil zasedbo Urban & 4. Medtem, ko je bil Laufer pretežno kitarski bend, ki je izhajal iz postpunkovske tradicije, je glasbeni izraz skupine Urban & 4 opazno drugačen in manj surov. Urbanov vokal in njegova pojava sta poznana po celotnem Balkanu in tudi širše, njegovo karizmatično odrsko persono pa dopolnjujejo štirje sijajni reški glasbeniki: kitarist Luka Toman, basist Sandi Bratonja, bobnar Marco Bradaschia in Saša Markovski na klaviaturah.

Damir Urban je glasbenik in umetnik, ki se primarno izraža skozi glasbo. Je večkratni dobitnik nagrade Porin, najuglednejše glasbene nagrade na Hrvaškem. Njegova glasba in energija privlačita poslušalce povsem različnih profilov. Z vsakim koncertom potrjujejo svojo povezanost s publiko in vidno uživajo v nastopih. Dobro znane hite kot so, Odlučio sam da te volim, Spelujem ti ispriku, Kundera, Mjesto za mene, Mala truba, Astronaut publika glasno prepeva z bendom, koncerti pa se redno zaključujejo z ovacijami.

S pesmima Dirigent in Kuća sjećanja je Urban najavil nastajanje novega albuma, hkrati s studijskim ustvarjanjem pa se je skupina posvetila nastopom v živo. Vsak koncert zasedbe Urban & 4 ima svojo posebno zgodbo in ena bolj posebnih se ima zgoditi tudi na Festivalu Lent, ko bo reška zasedba s svojim zvokom napolnila avditorij Minoriti.

Petek, ki si ga bomo zagotovo zapomnili!

 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Damir Urban, vokal
Luka Toman, kitara
Sandi Bratonja, bas
Marco Bradaschia, bobni
Saša Markovski, klaviature

Naslovna fotografija:
arhiv izvajalca

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji