Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vasko Atanasovski: Melem (edicija 2019)

Koncert

Dvorana generala Maistra
Sob 30 NOV 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 13,00 - 15,00 EUR

Šopek virtuoznih glasbenikov Evrope.

ATZA GOJA Quartet tvorijo izjemni glasbeniki, ki jih je z namenom snemanja novega albuma avtorske glasbe, združil skladatelj in saksofonist Vasko Atanasovski, ki je znan po sodelovanju s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski ...), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter izjemnem glasbenem opusu. Glasbeniki kvarteta, so eni vodilnih virtuoznih instrumentalistov v Evropi in svetu.

Na akordeonu Italijan Simone Zanchini, ki z Vaskom sodeluje že več kot 15 let in sta skupaj odigrala že veliko albumov ter koncertov. Zanchini je vrhunski in edinstven harmonikar; leta 2016 je prejel nagrado »Orpheus« za najboljši jazz album leta v Italiji. Sodeloval je tudi z glasbeniki kot so: Gianluigi Trovesi, Javier Girotto, Paolo Fresu, Han Bennink, Bill Evans, Adam Nussbaum, Jim Black in John Patitucci.  Redno koncertira po vsem svetu in je med drugim tudi solist orkestra Milano Scala. 

Iz Francije prihaja vrhunski tubist Michel Godard, ki je prav tako z Vaskom že sodeloval v preteklosti in tudi na letošnjem Festivalu Maribor, kjer sta skupaj s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije izvedla koncert. V svoji bogati karieri pa je sodeloval z glasbenimi velikani kot so Michel Portal, Louis Sclavis, Henry Texier, Enrico Rava, Michael Riessler, Kenny Wheeler, Ray Anderson, Rabih Abou-Khalil in mnogi drugi.

Četrti član zasedbe, ki igra bobne in indijske table, je trenutno v Berlinu živeč Poljak Bodek Janke, s katerim bo to prva skupna produkcija. Leta 2008 je bil nagrajen z "Jazzpreis Baden-Württemberg", najvišjo nagrado za jazz glasbenike v Nemčiji ter z "German Records Critics 'Award" ("Preis der Deutschen Schallplattenkritik" z zgoščenko Olivia Trummer "Westwind"). Leta 2010 je bil na tekmovanju "Neuer Deutscher Jazzpreis" v Mannheimu proglašen za "najboljšega solista leta". Sodeloval je z glasbeniki kot so: David Liebman, Billy Harper, Ben Monder in Dave Binney.

Ariel Vei Atanasovski, sin Vaska Atanasovskega ter uspešen mladi violončelist, dijak Konservatorija v Mariboru pri prof. Niku Sajku ter konservatorija v Celovcu pri prof. Igoru Mitroviću. Že od malih nog je dejaven na raznih glasbenih področjih in se lahko pohvali z mnogimi nastopi, mednarodnimi nagradami in prav tako z napisanimi skladbami.

Šopek teh virtuoznih glasbenikov Evrope, Atanasovski združuje v že nekaj let trajajočem, navdiha polnem projektu Melem, kar v prevodu pomeni »zdravilo«. Tokrat z izvedbo močne avtorske glasbe, v kateri se pretaka nostalgija, neskončna ljubezen ter večnost hrepenenja in strasti.

Mojstrstvo, visoka energija in eklektičnost mešanice glasbenih slogov so dobro znane lastnosti ATZA GOJA kvarteta. Vabilo na ekstatično, skrivnostno in srčno polno glasbeno potovanje, ki ga režirajo in izvajajo pravi mojstri glasbene umetnosti.

Cena vstopnic: 13,00 € (predprodaja), 15,00 € (na dan koncerta)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

ATZA GOJA Quartet:
Vasko Atanasovski (saksofon, flavta, kompozicije),
Simone Zanchini (akordeon),
Michel Godard (tuba),
Bodek Janke (bobni, tolkala),
gost: Ariel Vei Atanasovski (violončelo)

Organizator: Glasbarium, Zavod za produkcijo in promocijo umetnosti
Koprodukcija: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji