Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vita Mavrič: Nokturno žlahtnih duš

Valentinov koncert

Dvorana generala Maistra
Pet 14 FEB 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 15,00 - 20,00 EUR

Šansoni Arsena Dedića, Gina Paolija, Georgesa Brassensa, Kemala Montena, Trenta Reznorja… s kozarcem penine

Ena najvidnejših in najpomembnejših slovenskih šansonjerk predstavlja novi projekt hkrati z izidom novega albuma.
Zagotovo boste kljub izjemnim in samosvojim aranžmajem ter vrhunski izvedbi izbornih glasbenikov prepoznali pesmi, ki jih je s svojim značilnim glasom pel Arsen. 
Po drugi strani pa boste ravno zaradi Vitine interpretacije in prepesnitve v slovenski jezik spoznali povsem nove plasti odlično zapetih zgodb.
Pesmi Arsena in njunih glasbenih sopotnikov (kot so Gino Paoli, Kemal Monteno, Georges Brassens in Trent Reznor) Vita ne poje v slovenskem jeziku zgolj zaradi spoštovanja do njega ali zaradi preskoka morebitne jezikovne pregrade, temveč zato ker se že več kot trideset let do obisti zaveda samobitnosti slovenščine, v kateri se čustva zrcalijo samosvoje in zgodbe, čeprav enake, vendarle niso prav takšne.

Vita Mavrič že več kot trideset let izvaja svoje avtorske projekte in z njimi gostuje tako doma kot v tujini. S svojimi glasbenimi projekti je nastopala v Brechtovi hiši in teatru Tipi am Kanzleramt v Berlinu, na festivalu glasbenih gledališč v Brnu, v teatru Diligentia v Haagu, znamenitem kabaretnem gledališču Theater Akzent na Dunaju, Werkraumtheatru v Gradcu in Künstlerhaus v Münchnu. S projektom Šlagerji in pesmi iz zapora Vitomila Zupana pa v Pragi, Budimpešti, Parizu (v teatru Patronage Laïque Jules Vallès) in na Dunaju. Je prejemnica Ježkove in Župančičeve nagrade, nagrade Mesta Ljubljana, filmske nagrade ibis za najboljšo glavno žensko vlogo v zadnjem jugoslovanskem filmu Belle Epoque (posnetem v Sarajevu tik pred začetkom balkanske vojne), za katerega je glasbo napisal prav Arsen Dedić, Viktorja za posebne dosežke in vrsto drugih medijskih priznanj. Med slovenskim občinstvom je obudila zanimanje za šanson, slovensko uglasbeno poezijo, povzdignila raven besede in glasbe ter razvila prepoznavni blagovni znamki mednarodnega festivala La vie en rose in Café Teater, ki ga je kot umetniška vodja vodila dvajset let. Vsekakor je s svojo predanostjo začrtala pot in pustila neizbrisen pečat razvoju šansona na Slovenskem kot tudi specifični zvrsti glasbenega gledališča.

Jaka Pucihar, jazzovski pianist, skladatelj in pedagog  Jaka Pucihar je avtor vseh glasbenih priredb na albumu »Nostalgija žlahtnih duš«. Z Vito sta soustvarjalca vseh njenih projektov že 25 let. Tudi tokrat jo spremlja na klavirju.
Simone Zanchini, eden najbolj zanimivih in inovativnih jazzovskih harmonikarjev na evropski glasbeni sceni. Živi v Bologni in nastopa v različnih glasbenih zasedbah. Albumu je dodal poseben, povsem lasten izraz.
Gašper Bertoncelj, jazzovski bobnar je po diplomi na Brucknerjevem konservatoriju v Linzu v New Yorku končal še podiplomski študij na univerzi The City College of The City University of New York. Z družino živi v Tel Avivu.
Matej Hotko, vrhunski kontrabasist in diplomant Manhattan School of Music New York, dirigent in vodja Big banda Akademije za glasbo v Ljubljani.
Ana Bezjak, kot solistka nastopa s številnimi priznanimi glasbeniki v raznovrstnih džezovskih sestavih pri nas in v tujini, redno sodeluje s številnimi big bandi.

Program:
Arsen Dedić: Vračam se k Aznavourju
Arsen Dedić: Vse, kar veš o meni
Arsen Dedić: Pozablja vse se
Louis Aragon, Georges Brassens: Ljubezni srečnih ni
Drago Britvić, Arsen Dedić: Hiša za ptice
Arsen Dedić: Dan, ko pišeš razglednice
Zvonimir Golob, Kemal Monteno: Duša moja
Gino Paoli: Ljubezen moja
Arsen Dedić: Pianista
Trent Reznor: Rana
Vsa besedila je prepesnil Tomaž Letnar.

Cena vstopnic: 15,00 € (predprodaja, do 24. 1. 2020); 20,00 €

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vita Mavrič, vokal
Jaka Pucihar, glasbene priredbe in klavir;
Simone Zanchini, harmonika; 
Matej Hotko, bas; 
Gašper Bertoncelj, bobni; 
Ana Bezjak, spremljevalni vokal

Organizacija: Feki production, Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji