Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Komorni orkester iz Basla

2. koncert Orkestrskega cikla 2019/2020

Dvorana Union, Maribor
Tor 8 OKT 19:30
Izv
Izv
Izven in Orkestrski cikel

Cena vstopnice: 17,00 - 25,00 EUR

Koncertni list • Programska knjižica 2019/2020

Preplet zvočne dovršenosti in interpretativne izvirnosti.

Francis Poulenc: Sinfonietta, FP 141 
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za klavir in orkester št. 12 v A-duru, KV. 414 
***
Heinz Holliger: Meta arca za violino solo in 15 godal 
Robert Schumann: Koncert za klavir in orkester v a-molu, op. 54 


Nastop Komornega orkestra iz Basla je vstopnica za neponovljivo glasbeno izkušnjo, preplet zvočne dovršenosti in interpretativne izvirnosti, ki sta orkestru prinesli svetovno prepoznavnost.

S številnimi svetovnimi turnejami vedno znova navdušuje strokovno in ljubiteljsko javnost ter pobira najuglednejše nagrade s področja klasične glasbe. Posebnost orkestra je njegov inovativni pristop k interpretiranju glasbenih del, kar mu daje posebno umetniško neodvisnost. Glasbeniki igrajo vsako glasbo na način, za katerega so utemeljeno prepričani, da je najprimernejši. Zato se tudi kot vodje pred dirigentskim pultom ali kot koncertni mojstri izmenjujejo različni gostujoči glasbeniki, v roke pa člani orkestra po potrebi vzamejo tako moderna kot historična glasbila. Ta raznovrstnost postavlja Komorni orkester iz Basla na posebno mesto v družbi primerljivih orkestrov in ga dela prepoznavnega. 

Vse to smo v Mariboru že doživeli na koncertu leta 2018. In tako enkratna izkušnja si je vsekakor zaslužila nadaljevanje. Ob njegovem ponovnem obisku se bo orkestru pridružil eden najmarkantnejših poljskih glasbenikov našega časa, sloviti pianist Piotr Anderszewski. Ta izjemno izvirni glasbenik je prestal preizkuse, značilne za talent, ki zgodaj zablesti, njegov zreli umetniški profil pa presega bleščeče virtuozne nastope. Anderszewski posreduje poglobljeno interpretacijo glasbene umetnosti, onstran pianističnega blišča. Danes to počne tudi kot vodja orkestrov, kot so ugledni Škotski komorni orkester, Evropski komorni orkester in Camerata Salzburg. Na večeru s Komornim orkestrom iz Basla nas čakata kar dva klavirska koncerta! Ob klasičnem repertoarju pa nam bo orkester znova predstavil tudi izbor iz najzanimivejših opusov sodobnih švicarskih skladateljev – tokrat bo to kratka skladba za godala slovitega oboista, dirigenta in skladatelja Heinza Holligerja. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Baptiste Lopez, violina in vodstvo
Piotr Anderszewski, klavir

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji