Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Lucia Cadotsch AKI

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Sre 31 JAN 20:30
Jaz
Razprodano
Jaz
Jazz v Narodnem domu

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Lucia Cadotsch je ta čas brez dvoma najpomembnejše ime ženskega vokala na evropskih, morda celo svetovnih jazzovskih odrih


V Zürichu rojena in v Berlinu živeča pevka je letos prejela prestižno nagrado Swiss Music prize, leta 2021 nagrado German Jazz Award, leta 2017 nagrado ECHO Jazz Award za pevko leta in leta 2012 nagrado New German Jazz Award za svojo skupino Schneeweiss & Rosenrot.

V dvajsetih letih dela in na več kot desetih albumih je Lucii Cadotsch uspelo krog ljubiteljev razširiti krepko čez običajne meje jazza. Naravnost genialne de/re-konstrukcije jazzovskih standardov v triu Speak Low so ji prinesle ekstatične odzive glasbene kritike po vsem svetu (pet zvezdic v revijah Downbeat, All About Jazz, The Guardian itd.), delikaten indie-jazz-pop njene skupine Liun & The Science Fiction Band pa jasno kaže smer, v katero bo sodobna glasba zavila v prihodnje.

Vsaki skupini, s katero deluje, uspe vtisniti izrazit avtorski pečat, poln besednih iger. Tako vselej zveni sveže, novo in izrazito osebno. Tudi v najnovejšem projektu Aki, v katerem v superlativni zasedbi navidez klasičnega jazzovskega kvarteta meša art-pop, jazz in alternativno salonsko glasbo. Na studijskem albumu zasedbe igra tudi kitarski virtuoz Kurt Rosenwinckel, ki je ploščo tudi izdal pri svoji založbi Heartcore records. Preprosto povedano: Lucia Cadotsch je enostavno briljantna in ime za naslednjih nekaj desetletij – ne glede na to ali vas jazz zanima ali ne.

»Petje Lucie Cadotsch je vzporedno s petjem zrele Nine Simone – ne v smislu, da zvenita podobno, temveč da obe ponujata iskren pogovor iz oči v oči. Njun inteligentni, disciplinirani pristop služi pesmi, namesto da bi želel ustreči občinstvu. Obe se izogibata bahavi virtuoznosti ter vokalnemu okrasju in pretiravanju, ki kmalu postane utrujajoče. Namesto tega njuno natančno branje zdrži večkratno poslušanje in razkrije nove globine pesmi.«
(Wif Stenger, Jazz Journal)

 

★★★★★ Downbeat (US), 2017

★★★★★ The Guardian (UK) 2016

»Best Vocal Jazz Releases of 2020« New York City Jazz Record

»Jazz Album of the Month,« The Guardian (UK)


Cene vstopnic: 10 EUR (redna cena), 8 EUR (študenti)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Lucia Cadotsch, vokal
Jozef Dumoulin, klaviature
Phil Dunkin, kontrabas
Leif Berger, bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji