Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Tomorrow Trio feat. Han Bennink

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Čet 21 SEP 21:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Le še peščica glasbenikov prve generacije evropskega jazza je med nami, še manj pa jih je še dejavnih. Bobnar Han Bennink, ki je, milo rečeno, ikona sodobnega jazza in eden najpomembnejših bobnarjev vseh časov, je letos praznoval 81 let in šest desetletij neprestanih turnej ter nikakor ne namerava odnehati!

Že v šestdesetih letih je spremljal velikane kot so Dexter Gordon, Sonny Rollins in Eric Dolphy, odtlej pa velja za utemeljitelja sodobnega evropskega jazza. Posebnost njegove igre je klovnovsko zabavljaštvo in deška nagajivost, ki ga dela povsem edinstvenega, saj doslej še nikomur ni uspelo na odru spojiti tako raznorodnih plati svoje osebnosti. Slišati in videti Hana Benninka v živo nedvomno sodi med obvezna poglavja glasbene izobrazbe.

Vodja »jutrišnjega« tria je v Izraelu rojeni in v Švici živeči pihalec Omri Ziegele, čigar energično igro je moč povezati z najžlahtnejšo tradicijo afroameriškega jazza in ga umestiti nekam med Charlie Parkerja in Johna Coltranea. Slišimo ga lahko predvsem v trajno delujočih zasedbah kot so Where's Africa, Billiger Bauer, v intimnih duetih z Irene Schweizer in še nekaterimi ključnimi glasbeniki sodobnega jazza. V basistu Christianu Weberju, ki ga od mladih let navdušuje moč glasbe Charlie Mingusa, je našel kongenialnega partnerja, ki ga spremlja tudi v pričujoči zasedbi.

Trio je aktivno zlitje treh nadvse različnih osebnosti, ki se ne sramuje niti prekipevajoče ekspresivnosti niti nežnejših, poetičnih tonov in v svojo soigro vpleta obilico humorja in veselja, ki navduši tudi najbolj izurjena ušesa. Jazz kot se šika, srčno iskren, zabaven, topel, pisan in pester, skratka takšen kot mora biti!


Zaradi sodelovanja s Festivalom Maribor koncert izjemoma pričenjamo ob 21. uri.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Omri Ziegele, saksofon, nai (arabska piščal), glas

Christian Weber, kontrabas

Han Bennink, bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji