Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Zoh Amba »Bhakti«

Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Sre 24 APR 20:30
Jaz
Jaz
Jazz v Narodnem domu

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Resda je to obrabljena fraza, toda Zoh Amba resnično stoji na plečih velikanov. Ko na oder stopi to majhno in nežno, komajda 23-letno dekle, si le redkokdo predstavlja, kaj bo sledilo v naslednjem trenutku. Resnični tour-de-force s patinirano žlahtnostjo vzornikov iz šestdesetih let – Johna Coltranea, Alberta Aylerja, Pharoaha Sandersa in Archieja Sheppa – vendar odigran za novo generacijo, ki ji preseganje meja med gospelom, avantgardnim jazzom in improvizirano glasbo ni tuje.


Preden je študirala glasbo na glasbenem konservatoriju v San Franciscu, konservatoriju Nove Anglije in pri osebnem mentorju Davidu Murrayju v New Yorku, je večino časa preživela ob pisanju in vadbi saksofona v gozdu ter tišini blizu svojega doma v apalaškem gorovju. Danes je njena edinstvena glasba polna ljudskih melodij, refrenov in ponavljajočih se zaklinjanj. Njene predirljive in ikonoklastične improvizacije so polne napetosti ter obenem hvalospev emocionalnosti in ranljivosti.

Sodelovala je z vrsto odmevnih glasbenikov, kot so Jim White (Dirty Three), Brian Chase (Yeah Yeah Yeahs), legendarni basist William Parker, pianist Vijay Iyer in s številnimi drugimi. Njen prvi album O, Sun je produciral John Zorn in je izšel za znamenito založbo Tzadik. Bhakti je naziv njenega novega albuma in vzdevek za večino njenih aktualnih zasedb z nenehno spreminjajočimi se člani.


Cene vstopnic: 10 EUR (redna cena), 8 EUR (študenti)

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Zoh Amba: saksofoni

Farida Amadou: bas kitara

Chris Corsano: bobni

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji