Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Alfonza za predsednika - PRESTAVLJENO

Burka v devetih slikah

Dvorana generala Maistra
Pet 5 APR 20:00
Izv
Izv
Izven

Spoštovani obiskovalci, 
obveščamo vas, da je predstava Alfonza za predsednika, ki je bila načrtovana 5. aprila 2024 prestavljena. O točnem datumu vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. Hvala za razumevanje. 


Predstava Alfonza za predsednika je produkcija gledališke skupine iz Svečine. Čeprav ima skupina in tradicija vaškega odra v Svečini že skoraj sto letno tradicijo, sta jo v zadnjih desetletjih obudila Marko Radmilovič kot avtor in režiser ter Miljenko Knezoci-Lelo kot tehnični vodja uprizoritev.

Po Nušičevi »Sumljivi osebi« so gledališčniki pred nekaj sezonami uprizorili ambiciozen projekt »Življenje je vrtiljak,« kjer se niso ustrašili kombinacije med glasbenim gledališčem in veseloigro, najnovejša produkcija pa nosi naslov »Alfonza za predsednika!«

V središču sta Radmilovičev humor in satira, kot sta vsak teden prezentirana v njegovih »Zapisih iz Močvirja« na Valu 202, s tem da zahteve in pa tudi prednosti odra dajejo njegovemu humorju dodatno razsežnost. Gre za avtorski tekst, kot jih pri nas ni veliko in ki se dramatično odmika od domačijskih uprizoritvenih praks, značilnih za vaške odre.
Igralska ekipa obsega vse generacije svečinskih igralcev, omeni pa je tudi potrebno, da je bila skupina pred desetletjem in več v osrčju gibanja, ki je privedlo do organizacije neodvisnih gledaliških abonmajev, ki so danes razširjeni po brezštevilnih slovenskih vaseh in manjših trgih.
S tem, ko se bosta skupina in komediograf predstavila v Narodnem domu v Mariboru, pa se na nek način rušijo ne le pregrade, ki ločijo podeželje od urbanega okolja, temveč tudi predsodki in prakse, ki na vasi zapovedujejo ljubiteljsko, v mestu pa poklicno kulturo..

Da gre pri burki »Alfonza za predsednika« za svojevrsten presežek, je ugotovil tudi selekcijski proces Linhartovega srečanja, ki je predstavo z uvrstitvijo na državno srečanje v Postojni jeseni leta 2023 uvrstil med sedem najboljših ljubiteljskih predstav v državi.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Režija: Marko Radmilovič
Tehnično vodstvo: Miljenko Knezoci in Peter Hanzel
Kostumi: Mojca Bernjak
Šepetalka: Zvonka Valdhuber

Igrajo

Alfonz: Andrej Stergar
Fonza: Samo Radmilovič
Fonzek: Timotej Hauptman
Predsednik: Peter Jamšek
Mutec: Bogdan Zajko
Harlekin: Jakob Radmilovič
Minister Gregor: Tina Kren - Mihajlović

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji