Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Futraj moj ego 2 (premiera) // Rdeče zore v Mariboru

Samostojna kratkočasnica

Mali oder Narodnega doma
Pon 6 MAR 20:00
Izv
Izv
Izven

Multipersonaž Futraj moj ego iz leta 2019 je štiri leta kasneje dobil svoje logično nadaljevanje. Anja Bezlova, ki sicer že vrsto let kot članica različnih gledaliških zasedb vandra po domačih in evropskih uličnih festivalih, je v vmesnem času snovala intimno podobo njenega sveta, z dražljaji, ki jo obdajajo, pa ponovno »futra« svoj ego.


Nadaljevanje neprezrtega prvenca, v katerem je Bezlova, kot se spodobi za multipersonaž, uporabila vse svoje takrat živeče like, je zgrajeno podobno, a s pomembno razliko. Vse, kar je napovedal prvi del, se je namreč res zgodilo. Anjina Majda iz Mengša, lik agresivne mirovnice ki je takrat pobirala podpise za prepoved vojne, je vojno zdaj doživela. Več kot 500 resničnih podpisov ni bilo dovolj, da bi zaustavila val nesmislov, ki smo jim danes priča. Klovn Rose je medtem odšla, GA-GA Sugardady ni več v zaporu, Alfa pa brez težav prodaja svoj arzenal orožja.

Vsa problematizacija militarizacije, objektivizacija ženskega telesa, vse, s čimer se je ukvarjal prvi del, vse je bilo očitno zaman. Svet je v nekaj letih tudi za nas postal zabavna, bleščeča krogla, prepletena z glasbenimi uspešnicami, referenčnimi besedili, prikrojeno zgodovino in jasno, a kruto prihodnostjo.

Zato je novi Futraj moj ego predstava, ki ni mogla nastati prej kot ravnokar. Je predstava, ki odriva, medtem ko objema in ljubi, medtem ko razbija. Je predstava, kjer Anja na odru postavlja spomenike, takšne, ki jih sicer nikoli ne bi bilo.


Rezervacije: info@kolektiv-ziz.com

Prispevek: prostovoljni prispevek 5-10 €

Predstava je del 24. Mednarodnega feminističnega in kvir festivala Rdeče zore.


24. Mednarodni feministični in kvir festival Rdeče zore

ZIZ za 8. marec - Rdeče zore v Mariboru

6. - 8. marec 2023

Klub Narodnega doma Maribor

Program odrskih uprizoritev

Festival Rdeče zore ponovno prihaja v Maribor, tokrat v mini-festivalski obliki treh večerov. V produkciji Društva ZIZ bo program ponudil tri uprizoritve na Malem odru Narodnega doma Maribor, s katerimi bo osvetljeval in poudarjal vlogo žensk v družbeni realnosti, zgodovinskih kontekstih, pa tudi metarealnosti gledaliških oz. odrskih okolij. Koga vidimo, ko gledamo žensko na odru, in zakaj jo gledamo, kot jo? 

Program bodo po predstavah dopolnjevale projekcije feminističnih in kvir kratkih DIY pornografskih filmov in videov, izbranih na javnem razpisu Rdečih zor ter druženje v Klubu ND.

Produkcija: Društvo ZIZ

Izvršna produkcija: Ankica Radivojević

Festivalska ekipa: Teja Bitenc, Nina Kojc, Luka Kristić, David Marn, Anamarija Nađ, Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar, Ankica Radivojević, Maja Šnuderl

Soorganizacija: Narodni dom Maribor, Hiša kulture Celje, KD Priden možic

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Produkcija: Anja Bezlova

Koprodukcija: Kulturno društvo Priden možic, Društvo ZIZ

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji