Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Gola

Glasbena komedija

Dvorana generala Maistra
Tor 8 MAR 19:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 15,00 - 0,00 EUR

Neoštevilčeni sedeži


Maja Blagovič in Tinkara Kovač v gledališkem prvencu Barbare Volčič.


Zobozdravnica Greta v jeseni življenja in glasbenica na vrhuncu svoje kariere razgaljata svoje življenje.
Gole, brez instrumentalne obleke, se v predstavi prepletajo tudi Tinkarine uspešnice. Spezzacuori, Veter z juga, Ljubezen je padla z neba in še vrsta Tinkarinih hitov se neverjetno sklada z zgodbama obeh junakinj.

Ko že mislimo, da smo vse doživeli in preživeli se znajdemo pred novimi spoznanji in novimi izzivi. Nenadna sprememba rutine običajno preseneti okolico mnogo bolj kot tistega, ki se za spremembo odloči. 

V Goli spremljamo reakcije dveh popolnoma različnih žensk, ki se pripravljata na zanju pomembna dogodka. Greta odhaja na zmenek: izbrati mora zgolj pravo obleko, se naličiti in si urediti frizuro, a se začne zapletati: sooča se z dejstvom, da se je njeno telo postaralo, spomini jo odnesejo v čas mladostnega hrepenenja in premislek o zmotnih pričakovanjih, pri pripravah pa jo ovirajo še vsi, ki jim je bila vedno na voljo in bi jo potrebovali prav ta večer. Tudi pevka pred koncertom nima miru. Čeprav živita v popolnoma drugačnih svetovih, spletata nekakšen duet enakih reakcij do končnega spoznanja, da bosta le »goli« to, kar zares sta. 


O avtorici: 
Barbara Volčič je bila dolgoletna novinarka in urednica, najprej Slovenskega programa na koprski televiziji, kasneje Izobraževalnega programa na nacionalni televiziji. Njeno novinarsko delo so zaznamovale številne avtorske oddaje, za katere je bil značilen nov in svež način obravnavanja različnih tem in vodenja, kar so nagradili tako gledalci kot kritiki. Izpostaviti velja Besede, kjer je v seriji oddaj na poučno zabaven način gledalcem približevala etimologijo slovenskih besed in so postale študijsko gradivo tako v mnogih srednjih šolah kot v lektoratih slovenskega jezika v tujini ter pogovorne oddaje Odstiranja, v katerih je z gosti v studiu 
O režiserju: 
Dramski igralec Vladimir Jurc se je po zaključenem študiju zapisal ustvarjanju v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana, nato pa kot svobodni umetnik ustvarjal v različnih slovenskih gledališčih. Bil je tudi docent in kasneje izredni profesor za dramsko igro in umetniško besedo na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, danes pa redno dela v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu in obenem sodeluje z ostalimi slovenskimi gledališči. Skoraj štiri desetletja igralskega ustvarjanja - od antične do sodobne dramske literature - sodelovanja z mnogimi pomembnimi domačimi in tujimi režiserji, skrajno profesionalen odnos do dela in iskanje vedno novih poti in izrazov pri ustvarjanju vlog, so njegovo ime ustoličili pri slovenskem gledališkem občinstvu, stroka pa ga je za igralske kreacije odlikovala s številnimi nagradami. Nepogrešljiv je tudi na slovenskem filmskem platnu, občasno pa se ukvarja z režijo in svoje delo posveča odraslemu in najmlajšemu občinstvu. 
O igralski zasedbi: 
Maja Blagovič je po zaključenem študiju dramske igre in umetniške besede na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo postala članica Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Na začetku kariere so ji zaupali predvsem like mladostnic, kaj kmalu pa je kot odlična igralka prevzela vloge najzahtevnejših ženskih dramskih likov. V glasbeno obarvanih uprizoritvah se izkaže tudi kot imenitna pevka in interpretka songov. Širši slovenski publiki se je nadvse priljubila z vlogo Marije Rebula v eni najuspešnejših slovenskih televizijskih nadaljevank Ena žlahtna štorija. 
Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, mentorica, producentka, avtorica glasbe, priredb in besedil. V dobrih dveh desetletjih glasbenega ustvarjanja in poustvarjanja je glasbene navdušence obdarila z vrsto uspešnic in bogato solo kariero, sodelovanja z eminentnimi domačimi in tujimi glasbeniki pa okronala s številnimi nagradami. Z gledališkim odrom se je prvič spogledala v predstavi  Prešernovega gledališča Kranj in Gledališča Koper, Kdo je sešil Vidku srajčico, kmalu za tem pa je po svoji prvi glasbeni knjigi Tinka Tonka Flavtofonka in neandertalčeva piščal iz Divjih bab ustvarila tudi lastno predstavo za otroke. Vloga v predstavi za odrasle je bila le še vprašanje časa in ta je napočil s povabilom h gledališkemu prvencu Barbare Volčič - Gola. Kako se bo profesionalna glasbenica, ljubljenka domačih in tujih glasbenih odrov, znašla v vlogi pevke, ki se v zavetju svojega doma  pripravlja na veliki koncert? Bo razgaljala Tinkaro Kovač ali bo zgolj odigrala vlogo zvezdnice, ki nevede razkriva trenutke svojega življenja tik pred prihodom v soj žarometov? 

 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Igrata:
Maja Blagovič,
Tinkara Kovač

Avtorica: Barbara Volčič
Režiser: Vladimir Jurc

Produkcija: Smejmo se,
oproducent: Kosovelov dom Sežana

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji