Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Razpisi

Festival Lent 2021


Si želiš postati del zgodbe ART KAMPa 2021, Zelenega festivala ustvarjalnosti za družine in otroke vseh starosti? Postani naš prostovoljec, prostovoljka!

Art kamp je dnevni program Festivala Lent, ki bo v senčnih naročjih zelenih krošenj Mestnega parka Maribor letos že štirinajstič zapored proslavljal življenje, cvetenje in svetlobo, od 25. junija do 3. julija 2020. Med 9. in 13. ter 16. in 20. uro nas bo v mednarodnem letu sadja in zelenjave razvajal s kulturo, z umetnostjo, z znanostjo, s športom, z rekreacijo in zabavo.

Art kamp je velika družina. V delavnicah in predstavitvah sodeluje okoli  500 mentorjev, sodelavcev in prostovoljcev. Skupaj rastemo, cvetimo in se radostimo. Pri izvedbi programov so nam v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom.

Zato vas vabimo, da se na poziv odzovete vsi, ki bi si želeli postati prostovoljec ali prostovoljka na festivalu Art kamp, biti član te velike družine umetnikov, ustvarjalcev, mojstrov, entuziastov, se z njimi in od njih učiti, se izpopolnjevati v veščinah in znanjih, ki vas navdušujejo.

Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Posameznik bo delal v enem od sklopov, zaželeno ves čas festivala ali vsaj 5 dni. Opise sklopov najdete tukaj: https://www.marsmaribor.org/wp-content/uploads/2017/05/OPIS_SKLOPOV_AK_2021.pdf

Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabimo na izobraževanje za prostovoljce, ki bo potekalo v soboto, 19. junija, med 10. in 13. uro, v mestnem parku. Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal, pa bomo pripravili tudi rezervni termin, o čemer boste obveščeni naknadno.

Udeležili se boste tudi praktičnih priprav na prostovoljsko delo v tednu pred festivalom (21.–24. junij), kjer bomo skupaj pripravljali scenografijo festivala. Udeležba na izobraževanju in v enem izmed terminov praktičnih priprav je obvezna, saj se bomo na tak način spoznali in uskladili naša pričakovanja za skupno sodelovanje.

Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bomo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bomo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela v Art kampu je starost vsaj 15 let.

Prijavite se lahko do petka, 18. junija 2021, s prijavnico, ki se nahaja tukaj: https://forms.gle/fpAyE9ZsFu3Gduaz7

Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorico prostovoljk in prostovoljcev, Tanjo Veber, na telefonski številki 031 257 508 ali elektronskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Da bomo poskrbeli zase in za obiskovalce festivala, bomo med izobraževanjem, pripravami in na festivalu upoštevali smernice in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Veselimo se srečanja z vami, sodelovanja in nepozabnih doživetij!

V imenu Zavoda MARS Maribor, 
Tanja Veber


Poziv ustvarjalcem na Živa dvorišča 2021

Letošnja Živa dvorišča bodo potekala med 24. in 27. junijem v okviru programa Festivala Lent.

Kar nekaj mesecev smo morali preživeti in živeti brez kulturnih dogodkov, pogrešali smo jih mi, organizatorji, pogrešali ste jih vi, ustvarjalci in zagotovo so jih pogrešali tudi obiskovalci.
A leto bo kmalu naokoli in na obzorju se kaže svetlo upanje, da se bomo znova zbrali na Živih dvoriščih ter vase posrkali vse, kar smo tako zelo pogrešali v zadnjih mesecih.

Živa dvorišča vabijo vse plesalce, igralce, glasbenike, pevce in druge ustvarjalce iz Maribora in okolice, da se prijavijo na poziv in pomagajo soustvarjati letošnji program Živih dvorišč.

SPLETNI OBRAZEC ZA PRIJAVO
Prijave zbiramo do 10. maja 2021!


Pozor! Muzika na cesti! – poziv glasbenikom

Vabimo glasbenike in glasbene skupine, da se prijavijo za izvedbo uličnih nastopov v okviru Festivala Lent, ki bo potekal med 25. 6. in 3. 7. 2021.  


Ulični glasbeniki dajejo festivalu pomemben pečat, saj na ulice prinašajo radost in glasbo, zaradi katere se ljudje ustavljajo – in ulice zaživijo! S tem različne glasbene zvrsti pridobivajo na popularnosti in izvirna avtorska glasba dobi zasluženo pozornost. Igranje na ulici v okviru festivalske platforme na Festivalu Lent pa ima še dodatno vrednost – okrepi se prepoznavnost vseh glasbenikov in glasbenih skupin, ki nastopajo v okviru programskega sklopa Pozor! Muzika na cesti! 

Vsi glasbeniki bodo za svoj nastop dobili nagrado v obliki manjšega denarnega nadomestila, imeli pa bodo tudi možnost uporabiti »klobuk« ter tako zbirati prostovoljne prispevke poslušalcev in mimoidočih.

Prijava naj vsebuje:

  • ime glasbenika oz. skupine, imena članov in sestavo instrumentov, 
  • fotografije nastopajočih, 
  • tehnični rider, 
  • mp3 posnetke skladb ali povezavo do njih (You Tube, Soundcloud, Bandcamp ... ) ter
  • želeni termin za izvedbo koncerta.

Glasbene zvrsti: jazz, world music, akustični rock, klasična glasba, elektronska glasba itd.


Vaše prijave bomo zbirali do petka, 28. maja 2021, oziroma do zapolnitve terminov.
Prosimo, da prijave pošljete na e-naslov: muzikanacesti@festival-lent.si
Informacije: Marjan Ornik, producent, 040 632 232


KMŠ oder – poziv glasbenikom

Prideš, začutiš, uspeš! 


 5. maja bodo odprte prijave za mlade, lokalne, še neuveljavljene glasbenike, za nastop na festivalskem KMŠ odru.

V sodelovanju s Klubom mariborskih študentov že vrsto let podpiramo in spodbujamo mlade umetnike na njihovi glasbeni poti. Tudi letos vas vabimo, da se predstavite širši publiki, sodelujete na enem največjih glasbenih in kulturnih festivalov ter se nam pridružite na KMŠ odru.

Ko se v poletnem času množica zbere na vogalu Dravske ulice, potem vemo, da je čas za KMŠ oder. Ta mladim umetnikom ponuja priložnost, da z nastopom na enem izmed največjih poletnih festivalov stopijo korak bližje svojim sanjam, obiskovalcem pa pričarajo pestro in z mlado energijo prežeto izkušnjo Festivala Lent. 

Nič več »špilanja« v kleti, v garaži ali v zavetju svoje sobe. Prišel je trenutek, ko lahko s svojo glasbo spet pokukate na plano. Čas je, da pokažete, kaj ste v zadnjem letu ustvarjali in poskrbite, da bo vaša energija napolnila Dravsko ulico. Ne pišemo več le zgodbe začetka pod točko »prvič«, ampak nekaj več. Naš »oder brez strehe« bo letos, po skoraj enem letu združeval ljudi, saj se zavedamo, da KMŠ oder ni le Dravska, niso samo lučke in dobra glasba – KMŠ oder so ljudje, ki soustvarjajo zgodbo uspeha.

Če si star do 30 let in prihajaš iz Štajerske, te vabimo, da sebe ali svojo glasbeno skupino do 5. 5. 2021 prijaviš na razpis za nastop na KMŠ odru in začutiš utrip Dravske ulice ter Festivala Lent.

Prijavi se tukaj: https://forms.gle/dm853b9FiQqu8gpa8

Prijava naj vsebuje:
- eno priredbo pesmi drugega glasbenega izvajalca po lastni izbiri,
- eno lastno glasbeno delo (v primeru, da ga imaš/imate),
- vaš opis oziroma opis vaše skupine,
- fotografijo in
- kontaktno osebo ter njene podatke (e-mail in telefonsko številko).

Organizatorji bomo v celoti poskrbeli za promocijo tvojega/vašega nastopa preko naših množičnih komunikacijskih kanalov – z objavami, plakati in drugimi promocijskimi materiali. Nastop na KMŠ odru ponuja novo doživetje pred publiko, ki te/vas bo zagotovo nagradila z bučnim aplavzom.

Obiskovalci Festivala Lent bodo ponovno iskali glasbenika, glasbenico ali glasbeno skupino, ki bo najbolj navdušila. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 500 evrov.
Nekomu izmed vas pa se bo ponudila tudi edinstvena priložnost, da prihodnje leto nastopi na enem izmed največjih odrov Festivala Lent. 

Hvala vsem, ki z nami vedno znova gradite nove spomine! 

*Udeleženci za svoj nastop ne prejmejo honorarja.

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Koncert Orkestrskega cikla

Vzhodno-zahodni komorni orkester

Rostislav Krimer, dirigent; Julian Rachlin, violina
19. oktober, 19.30, Dvorana Union