Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent 2022: vsak teden najavljamo nove programske vrhunce


Pričetek prodaje vstopnic: četrtek, 10. marca 2022, ob 10.00.


Prvi trije za tridesetico

Odštevanje do tridesetega Festivala Lent se pričenja zares. Najavljamo prve tri programske vrhunce, vsak teden pa jim bodo sledili novi.

Pričenjamo udarno: z Laibachi in njihovim odrskim spektaklom Mi smo narod, s hipnotičnim vrtincem makedonske glasbe in plesa pod taktirko Vlatka Stefanovskega ter ultimativno antologijo rocka, v kateri rifi velikanov kot so Led Zeppelin, The Doors ali Queen zazvenijo v izvedbi simfoničnega orkestra. Tri, dva ena, lentamo - spektakularno!  


LAIBACH

Vrhunsko. Brez kompromisov.
Glasbeno gledališki spektakl, kakršnega zna pripraviti le Laibach. Mi smo narod (Wir sind das Volk), apolitični muzikal po motivih velikana sodobne nemške literature, Heinerja Müllerja je najprej osvojili Berlin, sedaj osvaja Slovenijo. Dobro uro in pol visokooktanske domoljubne zabave, ki mit o etnični identiteti razgalja do (populistične) obisti. Dobrodošli v breznu naroda!

24. 6. 2022, ob 22.00, Minoriti - Oder Nove KBM, Maribor


VLATKO STEFANOVSKI & TANEC

Hipnotični glasbeno-plesni vrtinec
Ko čarodej kitarskih strun poskrbi za back-up z orkestrom, zborom, pevci in plesalci slovitega folklornega ansambla Tanec, je več kot jasno, da se obeta vrhunsko doživetje. Izjemno bogastvo glasbene zakladnice Severne Makedonije, v kateri se zahodna glasbena tradicija preplete z mistiko Orienta se pod taktirko karizmatičnega virtuoza prelevi spektakularno, strastno, hipnotično fuzijo vrhunskih zvočnih in vizualnih dražljajev.

25. 6. 2022, ob 20.30, Glavni oder, Trg Leona Štuklja, Maribor


ROCK OPERA

Arije? Rifi!
Naj vas oznaka opera ne zavede. Ne boste slišali arij Verdija ali Puccinija. Udarili bodo rifi rockovskih velikanov, kot so Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, pa Beatli in Doorsi in seveda nepogrešljivih Queen. Ultimativna rockovska antologija v mogočni izvedbi simfoničnega orkestra in zbora Srbskega narodnega gledališča ter big banda iz Novega sada. Opera, kakršne še niste doživeli!

1.7. 2022, ob 20.30, Glavni oder, Trg Leona Štuklja, Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji