Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent 2023 - Afterji na Minoritih

Lentanje je najlepše, kadar ob dobri glasbi in druženju pospremimo noč v jutro. Najboljšo priložnost za to tudi letos ponujajo Afterji na Minoritih, ki po dogajanju na odru Minoriti »ugrabijo« prizorišče (in publiko) ter s pestro ponudbo zvokov in ritmov poskrbijo za legendarne festivalske podaljške.


Letošnji bodo v znamenju uveljavljenih domačih DJ-jev, ki za miganje štajerskih bokov skrbijo že vse od osemdesetih. Prekaljeni glasbenojahalski mački bodo postregli s tematskimi večeri, uglašenimi na disko in funk uspešnice, slovenski rock, neodvisno sceno, yugo underground pa vse do reggae, ska in hip hop ritmov.

Kdo bo poštempljal kartice letošnje lentovske nočne izmene? Prvi večer bo pod odrom zavladal DJ Dani, audiofilski multipraktik, ki se je kalil skozi eksplozije grunga in svoje sete delil z obiskovalci legendarnega MKC-ja na Orožnovi. Daniel Golob, kot se sicer podpisuje, nas bo najprej popeljal na Balkan, na svojem drugem večeru nas bo zazibal z bluesom, za konec svojega festivalskega gostovanja pa požgečkal z Dirty Strings. Sandi Križanič, glasbena eminenca Radia City, nam bo, kot DJ Križku pritiče, dva večera mojstrsko stregel koktajle disko in YU hitov, zaključil pa s krepko dozo funka. Prav tako trikrat bo ritmičnim valovom afterjev vladal glasbeni pirat DJ Barbarosa, ki smo ga spoznali kot enega prodornejših glasbenih snovalcev Radia Študent. Saša Husar ostaja zvest Marševskim koreninam, zato ga najpogosteje srečamo za mešalno mizo na indie partyjih. Za Afterje pripravlja tri sete, Made in Slovenia, Groove night in Z Goričkega v Pariz.

Za vstop na Afterje velja vstopnica za Minorite – Oder Nove KBM, zato je nikar ne zavrzite! Mirno lahko zapišemo, da bo eden izmed boljših festivalskih nakupov, saj prinaša dvojno dozo festivalskih užitkov. Seveda pa se lahko odločite tudi samo za nočno glasbeno izmeno Afterejev, v kateri boste uživali za simboličnih 5 evrov. Izgovorov torej ni – pridite na Minorite, kjer lentamo podvojeno in najdlje!


Več o Festivalu Lent najdete na spletni strani.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji