Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent 2023 - Domišljija in smeh, pesem in ples

Najmlajši Lentarji se zabavajo v prijetnem zavetju dvorišča Vetrinjskega dvora. Tam brezmejna otroška domišljija festivalski oder spreminja v cirkuške arene in gusarske ladje, začarane gradove in skrivnostne dežele. Pod njim pa mimogrede nastane plesišče in že se prične veselo rajanje. Tudi letos bo tako, pridite!


Najprej se bomo s sosedoma in pol – dihurjem Dihurčijem in pavom Pavlijem – veselili skorajšnjega potovanja na Jamajko. Dokler ne bosta ugotovila, da lahko odpotuje le eden od njiju. Hm ... kako zoprno. A pravo prijateljstvo premaga vse preizkušnje, tudi take, ki grozijo z nevoščljivostjo in tekmovalnostjo!
Tudi druga festivalska predstava vabi na potovanje. Tokrat v družbi najbolj zabavne in najmočnejše deklice vseh časov, Pike Nogavičke. Ko gusar Val najde zemljevid, ki vodi do otoka zakladov, se prične pustolovščina, ob kateri od razburjenja in vznemirjenja ne bomo mogli zdržati na sedežih.
Stara koroška pravljica bo poskrbela, da bo na naše dvorišče prihlačal medved. Hvaležni medved, ki se za pomoč zahvali s tremi sočnimi hruškami, je krasna spodbuda za premislek o tem, kako pomembni so dobrota, sočutje in hvaležnost.
Ljubitelji lutk se boste razveselili zgodbice o mačji družini, v kateri dobijo naraščaj. Ko se med samimi belimi bratci in sestricami pokaže črna glavica, je presenečenje veliko. A ljubki muc nas bo očaral in nasmejal s svojimi norčijami, mimogrede pa tudi poučil o medsebojnem spoštovanju, strpnosti ter sprejemanju drugačnosti.
Za koncertni vrhunec bosta poskrbela Jan Tomšič in Boštjan Gombač. Imenitna glasbenika virtuozno zaigrata na celo vrsto glasbil, tudi piščal – rekonstrukcijo najstarejšega glasbila na svetu. A tu čudenju še ne bo konca. Ste vedeli, da lahko tudi čisto brez inštrumenta pričaramo zvok gozda, vetra, žuborenje potoka, dežja in ptic? Pridite, poskusite, nato pa s svojo novo spretnostjo presenetite svoje domače in prijatelje.
Kako imenitno je dedkovo podstrešje, kjer živijo čuvarji pesmic! Tam je tudi skrivnostna skrinja, v kateri se skriva neprecenljiv zaklad. Ko jo Tinka Violinka odpre, se – ups, ne izdamo! Povejmo le, da bo veselo, glasbe in petja polno.
Veste, kdo je Vihravi Ogenj? Ne? Pridite in spoznajte malega Indijančka iz Glasnega gozda. Ta v njem nekega dne sreča dečka, ki je svetle polti in čisto drugače oblečen, pa še nerazumljivo govori. Bosta prijatelja? Seveda. In skupaj bosta rešila Glasni Gozd.
Če kdo, potem zna otroke s sedežev dvigniti Romana Kranjčan. Pa ne le to. Tudi razmiga jih! Na njenih nastopih nihče ne ostane pri miru, staro in mlado pleše in poskakuje, nori in se vrti. Kaj boste pa vi počeli na ta lep petkov večer?
Tako, to je letošnje otroško veselje od A do Ž. Pravzaprav do – Z! Zaključuje ga namreč čebelica Zzina, ki nas bo poučila o življenju v čebeljem panju. In nabiranju medu, seveda. Najslajše pač vselej pride na koncu, kajne? Se vidimo, Lentarčki!


Več o Festivalu Lent najdete na spletni strani.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji