Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent 2023 - Klemen Slakonja & Medium Rare Band

Klemna Slakonjo je težko opisati. Ko z imitatorskimi preobrazbami, izpiljenimi do potankosti, izvrstno prevzema podobe slavnežev, ki jih parodira v skladbah, s katerimi je dosegel globalno slavo, je prava definicija kameleona.


A slednje ne velja zgolj za njegov videz. Neverjetne preobrazbe zaznamujejo tudi njegov izbor umetniških izražanj, ki jim je skupno le eno: uspešnost! Naj prepeva popevke ali arije na opernem odru, naj stopi na televizijsko sceno ali na gledališke deske, naj bo komik ali voditelj, vselej poskrbi za nastop, ki žanje navdušene aplavze.

Lentarji ga bomo doživeli kot frontmana Medium Rare Banda, s katerimi so ga za žanrsko pester koncert, ki se nonšalantno sprehodi od popa in rocka preko swinga, turbofolka in narodnozabavne glasbe vse do opere, v Cankarjevem domu nagradili s stoječimi ovacijami. Pričakujte eklektičen, a zato toliko bolj zabaven miks, v katerem Slavoj Žižek sreča Jana Plestenjaka, Modrijani Eda Sheerana, Frank Sinatra pa Pavarottija.

Če bi zapisali, da vas vabimo na koncert, bi bil to vse preveč skop opis tega, kar nas čaka. Pod festivalskimi reflektorjii bodo namreč zasijali njegov pevski, igralski, imitatorski in komedijantski talent. Ko jih je stvarnik delil, je bil pri njem več kot očitno zelo radodaren. Ni, da ni! Zato lahko mirno zapišemo: Klemen je pač – rare*! In s tem nikakor ne mislimo na stopnjo pečenja.

 

*redek, angl.


Več o Festivalu Lent najdete na spletni strani.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji