Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent 2023 - Prižgimo reflektorje!

Napovedujemo tisto, brez česar si poletja v našem mestu že petintrideset let ne znamo več predstavljati: Festival Lent 2023!


Ste tudi vi takšni, da si v dneh, ko sonce vse bolj pogumno sveti, ne morete kaj, da ne bi pričeli sanjariti o poletju? Potem berite dalje – vaše sanje bodo namreč dobile obraze in imena! Napovedujemo namreč tisto, brez česar si poletja v našem mestu že petintrideset let ne znamo več predstavljati: Festival Lent!

Ko ga ožarijo festivalski žarometi, naše mesto pokaže svojo najboljšo podobo: prelevi se v kozmopolitsko središče, polno dogajanja in energije, kjer življenje uživamo tudi pozno v noč. Tudi zato so vodilni likovni elementi letošnje festivalske podobe žarometi. Snopi svetlobe, ki preženejo temo in se prepletajo, kot se na festivalu prepletejo žanri in jeziki, kulture in izročila ter okusi in generacije obiskovalcev. Staro in mlado na ulice zbezajo žarki luči, živahni in pisani, kot je pisan festivalski program.

Letos bodo prižgani od 23. junija do 1. julija in med drugim obsijali jazzovske (super)zvezdnike: Seuna KutijaManuja Katcheja,Freda Wesleya in Delvona Lamarrja. Na velikem odru bodo osvetlili vroče Joker Out in Rock Opero – Queen Symphony z nepozabnimi uspešnicami Freddyja Mercuryja in druščine v izvedbi simfoničnega orkestra, solistov in zbora. Pod njimi bodo znova zablesteli Indexi, sarajevske rockovske legende, ki se jim bodo na skupnem odru pridružili tudi velikani YU glasbene scene, kot so Halid Bešlić, Dado Topić, Hari Mata Hari, Neno Belan in Zoran Predin. Ko smo že pri legendah, je seveda treba omeniti tudi slovenske, vsaj nepogrešljivega poeta prekmurskih ravnic, Vlada Kreslina. Pridevnik legendarni lahko mirno uporabimo tudi za Tržaški partizanski zbor Pinka Tomažiča, ki letos praznuje petdeseti jubilej, v isti sapi pa je še kako potrebno omeniti tudi Folkart, ki slavi petintridesetega. Tudi zato boste ljubitelji folklore letos deležni še posebej skrbno izbranega programa vrhunskih skupin, s katerim boste odpotovali vse do Indonezije in Zimbabveja. Na Minoritih bo pod njimi zažarel magični Božo Vrećo, spet pa bodo obsijali tudi stotine nasmejanih obrazov. Ob nepogrešljivem stand upu namreč letos ponujamo kar dve komedijski uspešnici, Vročica in Boeing Boeing, seveda pa ne bo šlo tudi brez (ja, spet smo pri legendah) večno razprodanega Tadeja Toša.

Vas je zaskominalo? Da bo čakanje čim krajše, si boste svoje vstopnice lahko zagotovili že od 15. marca naprej.

Poletje, pridi, mi smo pripravljeni!


PS: Ljubitelje jazza čaka darilo: 20 % popust pri nakupu vstopnic za vsaj 3 različne koncerte JazzLenta. 

Več o cenah vstopnic najdete na spletni strani Festivala Lent.

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji