Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent 2024: Kalejdoskop podob, ki vabi

Pisana in večplastna, odprta in vključujoča – kot Festival Lent. Takšna je letošnja podoba največjega slovenskega multikulturnega festivala.


Festivala, ki umetnost in ustvarjalnost seli na trge in ulice ter jih tako spreminja v prostor odkrivanja in spoznavanja, srečevanja in sobivanja. Upa si pogledati tudi čez meje komercialnosti, zato je demokratična platforma najrazličnejših umetniških izrazov in iskanj. Priložnost ponuja mladim, še neuveljavljenim izvajalcem, zato je generator kreativnosti. Na svoje odre privablja izvajalce z vseh koncev sveta, tudi tistih najbolj oddaljenih in slabo poznanih, zato je gostoljubno in živahno stičišče tradicij, jezikov in kultur. Z vsem tem Festival Lent že več kot tri desetletja aktivno spodbuja in razvija kulturo sprejemanja, vključevanja in medkulturnega dialoga ter tlakuje pot k odprti družbi.

Vse to odseva v njegovi letošnji likovni govorici, kolažu oblik, barv in vzorcev. Kalejdoskop podob, ki vabi, da si ustvarite svojo sliko, napišete svojo zgodbo. Odkrivajte, uživajte, lentajte!

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji