Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festivalu Lent 2017 tri nagrade festivalskega združenja IFEA

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2017 v ZDA podelilo 2 zlati in srebrno nagrado Pinnacle Award.

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2017 v ZDA podelilo 2 zlati in srebrno nagrado Pinnacle Award.
 
Na 62. letnem kongresu IFEA Tuscon (Arizona, ZDA), je Festival Lent prejel
• Gold Pinnacle Award - za programsko zloženko Festivala Lent 2017
• Gold Pinnacle Award - za razglednico Festivala Lent 2017
• Silver Pinnacle Award - za plakat Festivala Lent 2017
 
Med 14. in 16. septembrom 2017 so v ameriškem mestu Tuscon (Arizona) na 62. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 62nd Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta prepričali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji.
 
Festival Lent 2017, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v treh kategorijah – v dveh izmed teh tudi z zlato nagrado Pinnacle.
Tako je Festival Lent 2017 v kategoriji festivalov s proračunom med 500.000 in 1,500.000 USD odnesel zlato nagrado za najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši tiskani material – razglednico, srebrno nagrado pa za najboljši promocijski plakat.
 
Združenja IFEA podeljuje nagrade v kar 71-ih različnih kategorijah, med njimi so npr. TV promocija, socialni mediji, program sponzorstva, deli CGP, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, »merchandising« ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev.
 
»Želeli bi čestitati vsem zmagovalcem Pinnacle za izjemne materiale na letošnji tekmi,« je povedal predsednik in izvršni direktor IFEA Steven Wood Schmader, CFEE.
»Nagrada za IFEA / Haas & Wilkerson Pinnacle Awards priznava izjemne dosežke in vrhunske kreativne ter promocijske materiale, ki jih ustvarjajo festivali po vsem svetu.
Prizadevamo si za najvišjo stopnjo odličnosti pri festivalih na vseh ravneh, zato to tekmovanje ni samo dvignilo standardov in kakovosti festivalov in dogodkov na novo raven, temveč tudi dokazuje, da organizatorji uporabljajo inovacije in ustvarjalnost, da bi dosegli višjo stopnjo uspeha.«
 
Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašle raznolike organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi The Singapore Garden Festival; RedFilo Events, Abu Dhabi, UAE; Destination NSW, Sydney, Australia; The Third China International Circus Festival, Guangzhou, China; Feria Estatal de Leon, Leon, Mexico; Ludwig Van Beethoven Easter Festival, Krakow, Poland; Cuckoo Events, Dublin, Ireland; Rotterdam Festivals, Rotterdam, Netherlands; Festival Lent, Maribor, Slovenia; The Ansan Street Arts Festival, Ansan, South Korea in mnogo drugi.
 
Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho) velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, ki so: Afrika, Azija, Avstralija, Evropa, Latinska Amerika, Srednji Vzhod in Severna Amerika, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način skozi praznovanja dotika življenj vseh nas.« Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov ter prireditev.
 

Iz uradnega sporočila IFEA: IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Award Winners Announced – Category Order 2017
 
Best Event Program
Budget: $500,000 to $1.5 Million
Gold: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, SI Slovenia
Silver: Des Moines Arts Festival, Des Moines, IA U.S.A.
Bronze: Music for All, Bands of America Grand National Championships, presented by Yamaha, Indianapolis, IN U.S.A.
 
Best Miscellaneous Printed Materials (Single Page)
Budget: $500,000 to $1.5 Million
Gold: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, SI Slovenia
Silver: City of McAllen - Office of Communication, McAllen Holiday Parade, McAllen, TX U.S.A.
Bronze: City of McAllen - Office of Communication, McAllen Holiday Parade, McAllen, TX U.S.A.

Best Promotional Poster
Budget: $500,000 to $1.5 Million
Gold: Summer of the Arts, Iowa Arts Festival, Iowa City, IA U.S.A.
Silver: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, SI Slovenia
Bronze: Des Moines Arts Festival, Des Moines, IA U.S.A.
 
Celostna podoba Festivala Lent 2017: Sara Ozvaldič
Programska zloženka - grafična realizacija: Mitja Visočnik; tisk: Evrografis, Maribor
Razglednica - tisk: Design studio
Plakat- tisk: Collegium Graficum; Ljubljana

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji