Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Narodnemu domu Maribor in Urški Košica priznanje Horus 2022

V petek, 16. decembra, je IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti 14 organizacijam in posameznikom podelil nagrade, certifikate in priznanja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj Horus 2022. Predsednica Ocenjevalne komisije nagrade Horus 2022 je bila Tatjana Fink, MBA, ki je ob podelitvi povedala: »Glavna prednost sodelovanja v tekmovanju za Nagrado Horus je, da prijaviteljem pomaga sistematično in celovito zbrati relevantne podatke ter pripraviti ali nadgraditi strategijo na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Veseli me, da Horus vsako leto izpostavi primere dobre prakse ter spodbuja posameznike in organizacije k nadaljnjemu razvoju.« Med nagrajenci je tudi Narodni dom Maribor.

V Narodnem domu Maribor smo sodelovali s projektom Art kamp, kulturno-izobraževalnim družinskim festivalom, ki v zgoščeni obliki poteka v času Festivala Lent, ob vikendih pa se odvija še čez vse poletje. Usmerjen je k vzgoji odprtosti in radovednosti, ohranjanju tradicionalnih znanj in spoznavanju sodobnih znanstvenih in tehnoloških odkritij, spodbujanju zdravega življenjskega sloga, trajnostnega načina življenja in ohranjanja okolja. Art kamp vsako poletje z brezplačnimi zabavnimi, športnimi in izobraževalnimi vsebinami napolni mariborski Mestni park, zadnja tri leta pa se ponaša z nazivom »prireditev brez odpadkov – Zero Waste festival«, ki ga podeljuje društvo Ekologi brez meja.

Narodni dom Maribor je za projekt Art Kamp prejel priznanje Finalist, posebno priznanje Horus 2022 pa je prejela naša sodelavka Urška Košica, idejna in programska vodja Art kampa.

Komisija je v utemeljitvah zapisala:
»Projekt Art kamp je zelo dober primer povezovanja in ustvarjanja pozitivnih vplivov na družbo, okolje in gospodarstvo. Pohvalna je zlasti uvedba Zero Waste koncepta in dobro razdelan koncept prostovoljstva. Projekt je postal obvezna postojanka za občane, ki si Festivala Lent gotovo ne predstavljajo več brez Art kampa. To je izjemno lepa trajnostna zgodba, inovativna in vključujoča za dobro narave in veselje Mariborčanov ter številnih drugih deležnikov. Iskrene čestitke!«

ter

»Urška Košica izkazuje visoko raven družbene odgovornosti na področju kulture, izobraževanja, medgeneracijskega sodelovanje ter ohranjanja zdravewga okolja, Pohvalna je izredna širina Urške, ki močno presega ustaljene, pogosto tudi toge delovne pogoje in pomanjkanja finančnih sredstev v kulturnih ustanovah. Kot programska vodja več priljubljenih programov (Art kamp, Vilinsko mesto v Mariboru) in dogodkov z raznolikimi vsebinami in ogromno energijo izkazuje svojo pomembno in povezovalno vlogo. Iskrene čestitke!«

Priznanja smo zelo veseli in izjemno ponosni na Urško, brez katere Art kampa v takšni obliki vsekakor ne bi bilo. Iz srca čestitamo tudi drugim nagrajencem.

 

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji