Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp 2023: Butični vikend programi

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa


Med 8. julijem in 27. avgustom 2023, ob sobotah in nedeljah med 10. in 20. uro, vabimo k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor na koncertne poslastice, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice, posamične sklope delavnic ter na gibalne, igralne in bralne aktivnosti.

Predstavili se nam bodo posamezniki, posameznice, obrtniki, obrtnice, mentorji, mentorice različnih ustanov, glasbeniki, glasbenice, pravljičarke, pravljičarji in plesalki. Povabljeni z nami na dogodivščino Poletnega Art kampa!

ODER TRIGLAV – ples, pravljice, koncerti, predstave za otroke

Ob sobotah dopoldne ob 10.30 povabljeni na plesne delavnice. Julijske sobote, ob 19. uri, prinašajo koncerte, avgustovske, ob 18. uri, pa gledališke in lutkovne predstave za otroke.
V nedeljskih 
popoldnevih, ob 17.00, za lep zaključek vikenda, gostimo pravljičarke in pravljičarje, ki berejo pravljice za najmlajše.

DELAVNICE – ustvarjalne delavnice in sejem

Vsak vikend, ob sobotah in nedeljah med 10. in 13. ter 16. in 19. uro se v parku ob stalnih športnih, igralnih in sprostitvenih aktivnostih zvrstijo različne ustvarjalne delavnice. Ustvarjamo iz reciklažnih in naravnih materialov. Ob delavnicah se predstavljajo različne ustanove, posamezniki, umetniki, rokodelci in obrtniki ter organizacije. Spoznavamo stare obrti, lokalno kulturno dediščino, likovne umetnosti … Ustvarjamo v različnih likovnih tehnikah in se preizkusimo v tehniškem ustvarjanju, oblikovanju modnih dodatkov, izdelovanju uporabnih predmetov in dekorja za dom. Raziskujemo tudi kulturno dediščino, beremo knjige, se dotikali vsega, kar je povezano z naravo – vrtnarjenje, čebelarstvo, zeliščarstvo, reciklaža … Naučimo se česa novega, urimo spretnosti in veščine. Hja, kako čas ob tem hitro mine!

ŠPORT – Gibki, prožni, vsega zmožni

Gibki, prožni, vsega zmožni je športni program, ki ob sobotah in nedeljah med 10. in 13. ter 16. in 19. uro predstavlja različne športne panoge in aktivnosti za preživljanje prostega časa. V sklopu programa so na voljo različni rekviziti za igre z žogo, badmintona ali bejzbola ter metanje frizbija ali vortexa. Za najmlajše udeležence je pripravljen Junakov poligon, ki je prilagojen starosti otrok, na katerem preizkusijo svoje gibalne zmožnosti in utrdijo svoje gibalno znanje ter pridobijo zaupanje v svoje telo in sposobnosti. Program dopolnjujejo organizirani enkratni dogodki, otroški tek, vodene športne vadbe za otroke in športne igra za najmlajše. Migamo za boljšo koordinacijo, kondicijo in dobrovoljnost!

Vabljeni v zeleni objem poletja!


Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

PokroviteljOdra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.
Producent: Mišel Vugrinec
Producentka programa: Lana Goršič
Koordinatorka: Teja Musič
Oblikovalca zvoka: Simon Spreitzer, Primož Jurendič

Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji