Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Obisk predsednika vlade g. Roberta Goloba

Počaščeni smo, da je premier slovenske vlade za eno postojank na svojem prvem delovnem obisku izbral tudi Narodni dom Maribor. To razumemo kot priznanje našemu tridesetletnemu delu pa tudi kot potrditev, da smo s svojimi raznovrstnimi programi, razvejanimi partnerstvi in aktivnim zavzemanjem za boljši položaj kulturnega sektorja uspešno presegli občinske meje in se uveljavili kot regionalno kulturno središče ter pomemben kulturni akter v državi.
Kot stičišče ustvarjalnosti in povezovanja želimo še naprej aktivno sooblikovati slovensko kulturno krajino ter prispevati k razvoju kreativnega sektorja, zagotavljati široko dostopnost kulture in njen pluralizem ter graditi moderno, odprto, vključujočo družbo.

Obisk prvega med ministri nam daje sporočilo, da v vladi ta naša prizadevanja podpirajo in delijo tudi naše prepričanje, da kultura ni in ne sme biti zgolj temelj slovenske družbe, temveč mora postati tudi njen motor, ki tako prek kreativnih industrij kot kulturnega turizma ter ostalih oblik medsektorskega povezovanja pomembno prispeva h gospodarski rasti. Zato si bomo še naprej intenzivno prizadevali tudi za učinkovite in plodne povezave z gospodarstvom.

Foto M. Pigac

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Komedija

Čudež

Tina Gorenjak, Primož Vrhovec, Jaša Jamnik
7. 12., 20.00, Narodni dom