Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vilinsko mesto, festival ustvarjanja, druženja in svetlobe!

Vilinsko mesto, festival ustvarjanja, druženja in svetlobe!
26. november – 28. december 2021


Še malo in popoldnevi se bodo zavili v temo. Juhu! To namreč pomeni, da bodo kmalu zažarele lučke Vilinskega mesta 2021!

Vilinsko mesto so čarobni kotički, ulice, dvorišča, izbe, razstavišča v središču Maribora, kjer se bodo ves december odvijale raznolike kulturne prireditve in ustvarjalne delavnice za vse generacije. Tradicionalni decembrski festival, ki pod pordelimi noski riše široke nasmehe, premrle dlani pa segreva z navdušenimi aplavzi, bo na številnih prizoriščih v mestu gostil izbrane umetnike, obrtnike in druge ustvarjalce s raznolikimi dogodki in programi za vse otroke – tiste taprave in tiste po duši. Skupaj se bomo igrali, ustvarjali in družili ter poskrbeli, da bodo zadnji tedni leta polni radosti in svetlobe. 

Jedro dogajanja bo seveda v čarobnem Vilinskem dvoru, kjer si bodo oder delile glasbene, lutkovne in gledališke predstave. Tu bodo tudi priljubljene ustvarjalne delavnice, pa plesne in DJ delavnice, čitalnica, igralnica, pravljice, razstave, stara obrt, predavanja in še in še reči, ki bodo razburkale domišljijo in nakravžljale možgančke. Večerni glasbeni program, ki bo še posebej bogat ob adventnih vikendih in počitnicah pa bo poskrbel, da bodo dodobra razgreta tudi grla in noge. Plesali in peli bomo! 

Za iskrice v očeh bodo znova poskrbele svetlobne postavitve Lumina. Ta priljubljena vila je letos našla nov kotiček mesta – v siju njene svetlobe bo zasijal eden od mariborskih parkov. Ne bomo izdali, kateri, saj ga ne boste mogli spregledati! Nova prizorišča letos dobijo tudi ulični artisti, ki jih v mesto pripelje Ana Mrzla. Skupaj z njimi bomo rajali in razgrajali vse do trenutka, ko bo treba v slovo pomahati dedku Mrazu. Z njim se bodo poslovili tudi vile in vilinci. 

A dotlej je še daleč. Natančno mijljavžntmilijonovsedemnajsttisočinpet.
 

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji