Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Splošne informacije


Plačilne kartice

Nakup vstopnic v Informacijski pisarni lahko opravite z naslednjimi kreditnimi karticami: Activa Maestro, Maestro, Activa, Diners, Mastercard, Visa, Moneta in Karanta.

Spletni nakup vstopnic lahko opravite z naslednjimi karticami oz. plačilnimi sistemi MasterCard Maestro (Plačevanje je možno le pod pogojem, da je kartica registrirana na sistemu za avtentikacijo »MasterCard SecureCode«; Visa in Visa Electron.


Plačilni nalog

Znesek za vnaprej dogovorjeno število vstopnic lahko poravnate s plačilnim nalogom na račun Narodnega doma Maribor, podatke o sklicu dobite v Informacijski pisarni.
Kopijo vplačila pošljite Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor po elektronski pošti vstopnice@nd-mb.si.
Vstopnice prevzamete najkasneje pol ure pred prireditvijo!


Vračilo kupnine za vstopnice

Vračilo kupnine od vstopnic za prestavljene ali odpadle prireditve zaradi višje sile, Narodni dom Maribor kupcem vstopnic povrne na enega od navedenih načinov:

  • praviloma organizator ne povrne kupnine za spremenjen program prireditve, v kolikor je sprememba nastala zaradi višje sile
  • kupcu se za odpovedane prireditve vrne kupnina ali se mu z njegovim soglasjem izda dobropis, ki ga kupec vnovči za katerokoli drugo prireditev.
  • za odpadle prireditve si bo Narodni dom Maribor prizadeval poiskati nove datume. O novih terminih ter tudi o tem, za katere prireditve ni zagotovljen novi termin in so odpovedane, organizator kupce vstopnic obvešča sproti na spletnih straneh in socialnih omrežjih. Kupljene vstopnice za prestavljene prireditve veljajo za nadomestne termine in jih obiskovalcem ni treba menjati (če ni navedeno drugače). Če obiskovalcem novi termin prireditve ne ustreza ali je ta odpovedana, Narodni dom Maribor izda dobropis v znesku cene vstopnice ali povrne kupnino. Dobropis ali zahtevek za vračilo kupnine je treba urediti do dneva novega datuma prestavljene prireditve.
  • vračilo kupnine za abonmaje:
    Za odpadle abonmajske prireditve si Narodni dom Maribor prizadeva poiskati nadomestne predstave ali nove datume. Če odpovedanih abonmajskih predstav ali koncertov organizator ne more nadomestiti, abonentom sorazmerni abonmajski delež (znesek) do konca sezone (to je do 31. 8.) vodi kot abonentovo dobroimetje. Abonenti ga lahko koristijo ob naslednjem nakupu. Če abonenti dobroimetja ne bi želeli koristiti, jim ob koncu abonmajske sezone, na podlagi zahtevka za vračilo, sorazmerni znesek abonmajskega vplačila (za odpadle prireditve) Narodni dom Maribor nakaže na TRR.
  • v primeru, da bo prireditev odpovedana pred polovico izvedenega programa, je kupec upravičen do povračila vrednosti vstopnice. Povračilo lahko zahteva v roku enega tedna po odpovedi.

Odpoved prireditve

V primeru odpovedi prireditve s strani organizatorja lahko vstopnice zamenjate ali vam vrnemo denar. Vašo odločitev nam morate sporočiti v roku enega tedna po odpadli prireditvi.


Popusti

Popusti so objavljeni pri posameznih abonmajskih ciklih.


Informacije za abonente

Če se predstave svojega abonmajskega cikla ali reda ne morete udeležiti in bi želeli zamenjavo, nam morate to sporočiti najmanj 3 dni pred predstavo in nam prinesti vašo abonentsko kartico. Skušali vam bomo najti možnost ogleda ob drugem datumu in vam izstavili nadomestne vstopnice.
Če zamudite predstavo v svojem abonmajskem ciklu ali redu in nam tega ne sporočite v roku, vam žal ne moremo urediti zamenjave ter izstaviti nadomestnih vstopnic za drugo predstavo.


Parkiranje

Ob predložitvi vstopnice prejmete pri receptorski službi Narodnega doma Maribor kupon za parkiranje v garažni hiši City Parking (trgovsko poslovni center City), v neposredni bližini Narodnega doma). 
Cena parkiranja znaša 2 €, na dan prireditve v Narodnem domu Maribor, med 16.00 in 24.00 uro.


Osebe na invalidskem vozičku

V Narodnem domu Maribor se po najboljših močeh trudimo, da tudi invalidom na vozičkih omogočimo obisk predstav in koncertov. Za invalide na vozičkih je ogled predstav v organizaciji Narodnega doma Maribor brezplačen. Spremljevalec invalida na vozičku za ogled prireditev potrebuje vstopnico. Prosimo za zgodnjo najavo in rezervacijo, saj lahko namestimo invalidske vozičke le na mestih ob prehodu v sredini dvorane, število teh sedežev pa je omejeno. Prav tako se potrudimo spremljevalcu rezervirati sedež poleg invalida.

Najprimernejši dostop je z dvoriščne strani Narodnega doma, kjer ni ovir za invalidske vozičke.
Za dostop do dvoran in drugih prostorov v I. nadstropju in kleti vas vljudno prosimo, da svoj prihod najavite pri naši receptorski službi, telefon (02) 229 4060 ali Informacijski pisarni, telefoni (02) 229 4055, (02) 229 4011 in 031 479 000.
V pritličju Narodnega doma je za invalide primerno urejen tudi toaletni prostor.


Druge splošne informacije

• Otroci morajo imeti svojo vstopnico, sedeti staršem v naročju ni dovoljeno.
• Pri otroških predstavah svojo vstopnico potrebujejo tudi starši.
• Vljudno prosimo, da se starši in otroci držijo sedežnega reda.
• Priporočamo, da si ob nakupu vstopnice zapomnite številko in vrsto vašega sedeža. Le v  tem primeru vam bomo lahko pomagali, če boste vstopnico izgubili ali jo založili.
• Na prireditvah praviloma ni stojišč, razen v primerih, ko je to posebej navedeno.
• Vstopnice za socialno ogrožene, ljudi s posebnimi potrebami, dobrodelne organizacije in različna društva

Narodni dom Maribor v okviru razpoložljivih možnosti omogoča prost vstop različnim skupinam obiskovalcev, ki si zaradi različnih razlogov ne morejo zagotovi vstopnice po redni ceni. 
Kadar gre za prireditve v okviru abonmaja, lahko eno uro pred prireditvijo brezposelna oseba ob predložitvi potrdila o brezposelnosti, dobi brezplačno vstopnico, če so le-te še na voljo. 
Rezervacija te vstopnice ni mogoča.


Snemanje in fotografiranje

Kakršno koli tonsko in video snemanje ter fotografiranje je na vseh prireditvah prepovedano.

 

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Razstava

Narodni dom Maribor – središče kulturnega dogajanja od 1899

Ob 30-letnici Narodnega doma Maribor
Razstavišče Kibela, 30. 10. do 22. 11.
Jazz v Narodnem domu

Paradox Trio

M. Darriau, saksofoni, klarineti, kaval, dude; B. Shepik, kitare, R. Cappadocia, 5-strunsko čelo; S. Salifoski, tolkala

8. oktober, 20.30, Mali oder