Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Fragmenti

59. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent

Dvorana Ondine Otta Klasinc, SNG Maribor
Sob 27 MAJ 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 10,00 - 17,00 EUR

Fragmenti - 59. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent


Začetki delovanja Akademske folklorne skupine Študent segajo v leto 1964. Ustvarjajo že 60 let. So ena večjih in kakovostnejših skupin v Sloveniji, kar dokazujejo tudi številna priznanja, ki so jih prejeli doma in na festivalih v tujini. Med temi sta tudi Zlata plaketa Zveze kulturnih organizacij Maribor in Zlata Maroltova plaketa za folklorno dejavnost, najvišje priznanje za folklorno dejavnost v Sloveniji.

Akademsko folklorno skupino Študent sestavlja 6 plesnih skupin, otroška, mladinska, 3 študentske skupine in veteranska skupina ter glasbena zasedba. Program zajema postavitve plesov, pesmi in glasbo vseh slovenskih pokrajin, tudi Slovencev v zamejstvu. Radi se pohvalijo tudi z bogato garderobo kostumov, večina jih je rekonstrukcij oblačilnih kosov iz muzejskih zbirk ali pa so narejeni po votivnih podobah, freskah, tudi lastnih terenskih raziskavah. Nekaj je tudi originalnih kosov starih tudi več kot sto let.

AFS Študent v številkah: 59 let. Več kot 100 aktivnih plesalcev, pevcev, glasbenikov. Več kot 50 koreografij. Gostovanja na skoraj vseh kontinentih sveta. To so le delčki zgodovine, delčki sedanjosti, delčki njihovega poslanstva. Na koncertu bodo izvedli fragmente bogatega repertoarja.


Prodaja in cene vstopnic:

  • 15 EUR v predprodaji, 17 EUR na dan dogodka. Ob nakupu petih vstopnic je šesta vstopnica brezplačna. Pogoj je, da nakup opravi ena oseba. Popust lahko izkoristite tako v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor kot tudi pri nakupu preko spleta.
  • Študenti in dijaki: 10 EUR v predprodaji, 12 EUR na dan dogodka. Cena velja ob predložitvi veljavne izkaznice ŠOUM. Vstopnice po znižani ceni za študente in dijake je mogoče kupiti izključno v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor.
Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Akademska folkorna skupina Študent

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji