Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Tor 5 MAJ 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Ko imamo zaradi osamitve končno nekaj več časa, ga raje kot lažnim novicam in apokaliptičnim napovedim konca sveta namenimo glasbi!

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

Urška Košica, producentka Art kampa

Urška, dobra vila našega lepega mestnega parka, nam bo danes namenila virtualno nadomestilo tega, kar bi nam vsem želela dati.

Urška: Izbrala sem zasedbo Papir, saj so s svojim delovanjem pričeli skoraj istočasno kot mi z Art kampom v Mestnem parku Maribor. Pri nas je gostovala tudi prvotna zasedba Prapapir, kasneje pa tudi Patetico, Simpatico, Bilbi, Severa in Pliš; člani zasedbe Papir pa tudi s svojimi drugimi projekti in zasedbami.

Izjemno smo lahko ponosni, da je Art kamp nekakšna platforma za predstavljanje novih projektov naših mariborskih umetnikov, prevsem Roka Vilčnika, Igorja Bezgeta, Ane Bezjak in drugih. Izbor skladbe pa navezujem na to, da je zasedba posnela videospot pesmi Objem na našem ljubem prizorišču, v Art kampu. 

Takrat smo takole zapisali v najavi: 4. svetovni dan objema – 3. 7. 2010.
»Art kamp se pridružuje praznovanju Svetovnega dneva objema, ki ga bo obeležil s koncertom ansambla Papir in posebno gostjo Ditko Haberl, ter snemanjem spota za najnovejši singel Objem. Vsi, ki si želite nastopiti v videospotu, se boste med 17. in 19. uro lahko objeli pred objektivom. Daj, pusti še objem, in kaj potem, in kaj potem … «

To je bilo eno takšno izjemno popoldne; vsi smo se objemali, še in še, bilo je nepozabno in kot bi mignil, je od tega minilo že 10 let.

V teh dneh, ko živimo vsaksebi, ko nam manjkajo bližina dragih prijateljev in objemi, naj bo ta nostalgičen komad virtualno nadomestilo in obljuba, da se bomo kmalu spet videli in objeli. 

Papir: Objem

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor