Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Čet 16 APR 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Ko imamo zaradi osamitve končno nekaj več časa, ga raje kot lažnim novicam in apokaliptičnim napovedim konca sveta namenimo glasbi!

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

Barbara Švrljuga Hergovich, vodja programa Koncertne poslovalnice in Festivala Maribor

Barbara Švrljuga Hergovich. Izjemno vitka, na prvi pogled zadržana in tiha. Stroga. Resna. Saj je vendar vodja programa Koncertne poslovalnice in Festivala Maribor.

Ampak častna, videno na lastne oči; tudi ona gre ob 2:30 zjutraj na (pre)velik hamburger & sladoled, ob tem pa kar ne neha govoriti o vsem neresnem in to (zelo) na glas.

Danes zvečer nam bo dala nasvete o tem, kako preživeti karanteno in se ob tem zabavati - z otroki! 

Barbara: V teh dneh smo združeni v skupnem odrekanju od užitkov, ki nam jih ponuja družbeno življenje. In tako sem tudi sama končala v izolaciji. Doma, skupaj z možem in majhno hčerko.

Skupaj skušamo organizirati družinsko življenje in vse pripadajoče – delo, igro in čas zase. No, to zadnje najbolj trpi, saj časa za branje in možnosti za zbrano poslušanje praktično ni. Ampak obstaja nekaj, kar nas vse tri vedno neznansko razveseli in poveže – skupni ogled Hrestača. Ja, resno. Imamo posnetek tistega iz Marijinega gledališča iz Sankt Peterburga z Valerijem Gergievim in nizom neverjetno dobrih plesalk in plesalcev. Ogled je seveda povezan z vehementnim posnemanjem koreografije (varno pred očmi zunanjih opazovalcev in s prepovedjo kakršnegakoli snemanja).

Priporočam vsem, ki imajo doma majhne otroke. Ti namreč še ne poznajo meja med žanri in jim bo klasični balet prav tako v veselje kot hip hop (še posebej, če sodeluje cela družina). Starši boste dobili potrebno dozo smeha in gimnastike, vsi skupaj pa tudi izkušnjo vrhunske glasbeno-gledališke umetnine.
Uživajte in smejte se skupaj!

Peter Iljič Čajkovski: Balet Hrestač

Izvajalci: Balet in orkester Marijinega Gledališča iz Sankt Peterburga, pod vodstvom Valerija Gergieva

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor