Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Čet 9 APR 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Ko imamo zaradi osamitve končno nekaj več časa, ga raje kot lažnim novicam in apokaliptičnim napovedim konca sveta namenimo glasbi!

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

Marko Brumen, producent Vetrinjskega dvora

Marko Brumen. Producent in naša živeča proizvodna tovarna idej.
Če ga poznaš, veš, da bo izbral skladbo, ki nam bo odprla (morda zaprla?) usta.

Marko: Izbral sem skladbo "4'33" Johna Cagea, v solo klavirski izvedbi Billa Marxa, jazz pianista, in posvojenca Harpa Marxa, enega od znamenitih bratov Marx.
Zato, ker je med kopico fenomenalne glasbe (in pomanjkanja časa za play listo) včasih treba tudi kaj odvzeti, da bi lahko slišali bolje; zato, ker to skladbo lahko igrajo tudi orkestri, metalske, hip-hop in rock skupine, a je izvrstna tudi v izvedbi pop-turbo-narodnjakov – res, prisežem!
Zato, ker so bratje Marx samo druga stran filozofije Karla Marxa; zato, ker je že Claude Debussy vedel, da je glasba zgolj tišina med notami; in predvsem zato, ker sta kultura ter umetnost tukaj zato, da nas presenetita in data misliti ...

William Marx, John Cage: 4'33"

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor