Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Tor 16 JUN 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili.
Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

Luka Belšak, odrski tehnični vodja

Če se boš kdaj peljal_a mimo hiše, ki ima zelenico pokošeno v obliki šahovnice, lahko brez skrbi fotkaš in objaviš #tujedomaluka. 

Natančen, organiziran, strukturiran gospod, ki namesto 'vaservage' uporablja svoje oči, bo danes postregel s svojim glasbenim izborom.

Luka: Vedno pa je obstajala ena velika želja … saj je povsem jasno kakšna, ne? Hmm, Metallica ...
Spoznali« smo se nekje na koncu moje osnovne in začetku srednje šole, ko so izdali album … And Justice for All (1988). Ampak, takrat so bili zame preglasni, prehitri, preveč nerazumljivi; trash metal pač. Sem bil bolj za Gunse. Pa tudi na priljubljenih radijskih postajah jih niso ne vem koliko vrteli.
Se je pa to spremenilo nekaj let pozneje, ko so izdali album Metallica (1991), ko smo se osvobodili SFRJuge, dinarjev, dobili tolarje in so se pričele pojavljati privatne radijske postaje, ki pa so kar pogosto vrtele njihove nekoliko bolj komercialne komade. Od tam naprej je moje zanimanje za njihovo glasbo samo še raslo. Z leti seveda vedno bolj celo za tisto preglasno, prehitro, preveč nerazumljivo.
In potem so prišli rojstni dan, god, Miklavž, božič, dedek Mraz, novo leto in velika noč združeni kot darilo za par let naprej v eni sami vstopnici za lanski koncert na Dunaju. 
Metallica, v živo, in to v najboljši možni družbi!

Metallica: One

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor