Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Glasbeni klub

Glasbeni klub Narodnega doma Maribor

Facebook dogodek
Čet 2 JUL 20:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili.
Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Da se ne bi mučili z brskanjem in iskanjem, bomo na tem mestu vsak torek in četrtek ponudili posnetek, ki so ga izbrali zaposleni in sodelavci Narodnega doma Maribor.

Da bo izkušnja še bogatejša, ga bodo pospremili s kratkim komentarjem, tebe pa vabimo, da dodaš svoje misli in občutja ter jih deliš z vsemi nami, ki bomo uživali ob poslušanju.

Kljub temu, da nas ločujejo stene, se bomo torej vsi, ki cenimo dobro glasbo, veselo družili. Med seboj in z najboljšimi domačimi ter tujimi glasbeniki, zasedbami, orkestri in dirigenti.

Veseli bomo tudi vaših glasbenih predlogov!
Izberite svojo najljubšo skladbo (kateregakoli žanra) in nam povezavo do nje skupaj s kratkim pojasnilom, zakaj vam toliko pomeni, pošljite na naslov: glasbeni-klub@nd-mb.si

Facebook >>

Andrej Borko, pomočnik direktorja

Sr(e)čni Lentar, ki ga pozimi najdeš na pohorskem snegu, poleti pa daleč na morju, bo danes zvečer pisal v Glasbeni klub Narodnega doma Maribor.Andrej Borko nam bo razkril, katera glasbena zvezda, ki smo jo večkrat gostili tudi na Festival Lent, je kriva za to, da je šel v zapor! Se komu sanja, kdo bi to lahko bil?

Andrej: Đorđe Balašević, glasbenik, kantavtor, pesnik, pisatelj, igralec, režiser in še več, mi je prirasel k srcu že takoj ob začetku njegove kariere, tam v poznih 70-ih.
Bil je tudi glavni »krivec«, da sem po njegovem običajno dolgem koncertu v hrvaškem mestu Bjelovar, kjer sem v takratni naši skupni domovini služil vojaški rok v JLA, moral v zapor (no, ne samo zaradi koncerta.
Njegovo pesem sem izbral med drugim zato, ker sva leta 1999, ko je Đole postal Mariborčan, tudi midva postala prava prijatelja. Naj mu zdravje še dolgo služi!

Đorđe Balašević: Ringišpil

 

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Zapiramo vrata, a ostajamo z vami.

Ne boste pa ostali sami. Z vami se bomo družili na naših socialnih omrežjih, kjer bo vrvelo od dobre glasbe in dobre volje.

Ekipa Narodnega doma Maribor