Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Bralna plaža

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Ned 5 JUL 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

18.00
MALI PLAC – glasbena pravljica, 4 +
V Malem placu je veliko prostora za zvoke, glasove, šume in melodijo. Ko glasbila spregovorijo in zgodba oživi.
Mali plac je čarobno lep kraj in prijazen dom številnih močvirskih živali. Toda škratji urok z Malega placa prežene vse. Le želva zbere dovolj poguma, da se sooči s škratjo nadlogo. Mali plac je zgodba z močnim ekološkim sporočilom, kako pomembno je ohranjanje ravnotežja v naravi in skrbi za naravno okolje. Zgodbo in njeno sporočilo čustveno dojemamo skozi različne naravne zvoke, ki ponazarjajo razgibano močvirsko življenje, ti naravni zvoki pa se prelivajo v bolj abstraktne pravljične škratovske melodije in šume. Glasbena pravljica Mali plac je nastala po slikanici Uroša Grilca in ilustratorja Gorazda Vahna. Na razkošno zvočno potovanje nas popeljejo glasbenika Ana Kravanja in Samo Kutin ter pripovedovalka Nina Peče Grilc. Po predstavi se otroci lahko preizkusijo še v muziciranju v koncertu močvirskih škratov.
Ana Kravanja, Samo Kutin in Nina Peče Grilc

USTVARJALNE DELAVNICE »BRALNA PLAŽA« – literarna zabava
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Vojka Miklavc, Zavod MARS Maribor
Branje je potovanje. Kadar razpremo knjižne platnice, lahko kakor ptice poletimo v daljne, neznane svetove. Na Bralni plaži se lahko sončimo med vrsticami, prisluhnemo školjki, ki šepeta zgodbe, jadramo na valovih ustvarjalnosti in zidamo poetične gradove.

TISKARSKI ŠKRAT – likovna delavnica frotaža
Pa ne tisti škrat, ki nam jo zagode v tiskarni, da v jutranjem časopisu mrgoli napak in se strici ob kavi držijo za glavo. Naš tiskarski škrat nas uči grafične tehnike, ki ji rečemo frotaž. Naberemo naravne materiale in jih s svinčnikom, barvicami ali ogljem prenesemo na papir.
Irena Pamič, Zavod MARS Maribor

ILUSTRACIJE IZ NARAVE V NARAVI – literarno-likovna delavnica
Beremo poezijo in pesem ilustriramo z naravnimi materiali, ki jih naberemo v parku.
Staša Grilc, Zavod MARS Maribor

ZELENE SLIKE IN NAPISI – scenska delavnica
Rebus, strip, pregovor, misel, poezija – na lične lesene ploščice ali na platnice odsluženih knjig napišemo, narišemo, naslikamo podobe, ki ozaveščajo in opominjajo na pomembnost zelenega okolja. Z njimi okrasimo naše prizorišče v parku. Skupnostno okraševanje.
Alja Krofl, Neva Vrba, Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

AIKIDO – predstavitev panoge
9.30–10.30
Aikido je BUDO, borilna veščina, samoobramba in pot obvladovanja telesno-duševnega jaza za samopremagovanje s ciljem boljšega, uspešnejšega življenjskega sloga. Z aikidom okrepimo duhovne moči, najdemo naravno sproščanje skozi telesno vadbo, izboljšamo zdravje, pridobimo moč, potrpežljivost in vzdržljivost. Aikido je za vse.
◊ Aikido društvo 1994 Maribor – Slovenija

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
17.00–18.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo, ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

PREPROSTO ŽIVLJENJE
10.00–13.00
ZAČUTI SvojE telo je nežna vadba. Izvajanje figur Daoyin joge in Yin yoge ter samomasaže, ki spodbujajo pretočnost Čija skozi telo. Posameznik tako dvigne energijo, umiri um in prehrani notranje organe. Prav tako spodbuja povezanost s trebušnim dihom, kjer se začne vitalnost vsakega od nas. Izvajanje od 10.00 do 11.15 in od 11.30 do 12.45.
◊ Katja Greif, s.p.

16.00–19.00
ZDRAVI-lni pogovori V NARAVI ob »kavi« so enourni individualni sistemski pogovori, ki posamezniku omogočijo sprostitev uma in nežno prepustitev za ogled svojega aktualnega življenjskega izziva skozi oči Duha. Odvisno od posameznika, njegove zavesti in pripravljenosti »priznati to, kar je«, so pogovori transformirajoči in omogočijo posamezniku, da vzpostavi pristnejši stik sam s seboj in svojimi potenciali, saj mu je omogočeno prepoznati določene vpletenosti na nezavednem nivoju. Potekajo na osnovi poznavanja in spoštovanja naravnih dinamik v sistemih, ki jih je modernemu svetu predstavil Bert Hellinger, oče metode Postavitev družine. Pogovore potekajo od 16. do 19. ure. Posamezni pogovor traja od 30 do 45 minut. Na pogovor se lahko naročimo oz. se odločimo na licu mesta.
◊ Katja Greif, s.p.

BIODANZA ZA OTROKE IN STARŠE
10.00–13.00
Glasbeno-gibalna delavnica Biodanza za otroke in starše – z glasbo in gibanjem do toplejših družinskih odnosov. Skozi glasbeno zgodbico in z različnimi gibi, s hojo, s poskakovanjem, z gibi koordinacije, s hitrimi in počasnimi plesi ter posameznim in skupinskim gibanjem se otroci skupaj s starši, starimi starši in ostalimi člani družine zabavajo, usklajujejo in ustvarjajo harmonično povezovanje, vsi pa polepšamo naše odnose. Izvedba glasbeno-gibalnih delavnic Biodanza za odrasle – z glasbo in gibanjem do boljšega počutja.
Nataša Babič, Pogum, Izpopolnjevanje osebnostnega razvoja

ENERGIJSKA MEDICINA
16.00–20.00
Center diagnostike z naprednimi zdravilskimi metodami za izboljšanje telesnih in psihični težav ponuja napredne načine energijskega zdravljenja, ki pripomorejo k izboljšanju našega celostnega zdravja, kot sta refleksoterapija in pranic healing terapija. Energijski potencial, ki ga preko teh terapij prejmemo, ponovno vzpostavi homeostazo telesa. Terapije izvaja Majda Žnidarič, certificirana NPK refleksoterapevtka in certificirana Pranic healing (bioenergijska) terapevtka.
Majda Žnidarič, s.p., Center energijske medicine, www.mk-profeet.si

OBILJE DUHA ZA LEPŠE ŽIVLJENJE – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru

RUNE – nordijske šepetalke skrivnosti
10.00–13.00 in 16.00–20.00
Če v vas že dlje časa zorijo vprašanja, na katera nimate odgovorov, vam Rune – nordijske šepetalke skrivnosti – skupaj z Andrejko Ravnjak ponujajo pogovor. Iz zgodovinskega vidika so rune grafični znaki starodavnih germanskih jezikov, ki simbolizirajo glasove. V vseh germanskih jezikih izraz runa pomeni skrivnost, šepet, mrmranje, skrivni dogovor. Ezoterično znanje so učitelji nekoč šepetali svojim učencem v uho, saj je bilo to znanje namenjeno le izbranim posameznikom.
Andrejka Ravnjak

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Med ponedeljkom in petkom, od 10. do 19. ure, vas pričakujemo v Čitalnici v parku, ki jo organizira Zavod MARS Maribor.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022