Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelMladinski cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: festival Dojiva se, koncert Simpatico

Poletni Art kamp 2022

Mestni park
Sob 6 AVG 09:00

Cena vstopnice: Vstopnine ni - 0,00

Programska brošura Poletnega Art kampa

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
11.30–12.00, Športne igre, Športni Junak

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE
10.00–13.00 in 16.00–20.00

Lačna žaba
Lačna žaba je igra, ki si jo lahko izdelamo iz recikliranih materialov. Potrebujemo le lonček, vrvico, papirnato žogico in nekoliko domišljije. Naj se igra prične.
◊ Zavod MARS Maribor

Lokvanj iz papirja
Lokvanj je čudovita vodna rastlina, ki krasi mlake in ribnike vsenaokrog. Izdejamo takšne iz mehkega papirja, ki bodo vtise iz narave ponujali tudi doma.
◊ Zavod MARS Maribor

Žičke, gumbi, mikrokontrolerji
Na delavnici si izdelamo prototipe različnih napravic, ki oživijo le z nekaj žičkami in gumbi, ko jih povežemo z mikrokontrolerjem. Klaviatura, senzorji ali igrice, vse je mogoče! Izvemo, kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na različne funkcije izdelane naprave.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

FESTIVAL DOJIVA SE
9.00–12.00
Srečanje družin in bodočih družin v sproščenem klepetu.​​​​​​​
Na festivalski dan mame prostovoljke podpremo nosečnice, mamice, družine, ki pridejo na klepet, druženje. Namen festivala je opolnomočiti in z znanjem podpreti nosečnice, mlade mamice oziroma celotne mlade družine. Organiziramo ga mamice prostovoljke, ki iz svojih izkušenj in znanja (smo tudi svetovalke za dojenje in poporodne doule) vemo, kako pomembna je podpora mame mami in spodbudna beseda ter seveda znanje v obdobju nosečnosti, poroda in zgodnjega starševstva.
Podpora v najranljivejšem času je tista, ki lahko mlado mamico pomiri in ji pomaga, da najde zaupanje vase. Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka, ne glede na to, ali ga je dojila 1 teden, 6 mesecev ali 4 leta. In nenazadnje je vsaka mama najboljša za svojega otroka, ne glede na to, kako ga hrani.
◊ Društvo Pod srcem, Društvo za podporo dojenja in spodbujanje naravnega življenja

ŽABOLET pravljica
10.30
Take žabje, ki se ne napihujejo.
V seriji žabjih pravljic k nam priskakljajo žaba Boža iz »Žaboleta«, porodničar iz avtorske slikanice »Kako ti je ime?« in Podkovana žaba iz ljudske basni.
◊ Bajalka, pripoveduje Alenka Spacal

GREMO NA JAMAJKO plesna delavnica
17.00
Lepo povabljeni v objem sončnih žarkov in ritmov tropske glasbe!
Poletni čas je ravno pravšnji, da s kančkom domišljije odpotujmo daleč preko oceana na Karibe in pokukamo, kako tamkajšnji otroci preganjajo dolgčas ter privabljajo smeh na obraz. Naš korak je trden, poskok mehak, boki se zazibajo v krog, odpremo prsni koš, razpremo dlani in glasno zavriskamo! Naj se sliši do Jamajke, kako veselo je naše srce! V igri, z gibom in s plesom raziskujemo svoje telo ter značilnosti jamajškega ritma in glasbe
◊ Sandra Štefanec

SIMPATICO – koncert
19.00
»Maribor po tebi mi diši.«
Glasbena skupina Simpatico je nastala kot priložnostni projekt Mariborskih dnevov knjige, kmalu pa s pesmimi, kot so ValerijaMaribor zjutrajSinica in Novo Mesto postala eden vodilnih generatorjev mestne glasbene scene.
V dobrem letu svojega obstoja je Simpatico hitro prodrl na slovenske glasbene odre in oplemenitil slovensko radijsko krajino. Na to najbrž vpliva tudi to, da je soavtor in gonila sila projekta pesnik in dramatik Rok Vilčnik, ki je zaslužen za kar nekaj najuspešnejših glasbenih podvigov v zgodovini domače glasbe, na primer za Papir in Pliš. Vilčnik piše besedila tudi za druge izvajalce, kot so Severa Gjurin, Maja Keuc, Neisha in Bilbi. Kot pri svoji prvi glasbeni skupini Patetico je tudi tokrat klasične popevke svetovne glasbene zakladnice prelil v slovenski jezik. Pesmi, ki jih lahko slišimo v slovenski priredbi, so What a wonderful worldAutumn leavesIsn't she lovelyFly me to the moonHow deep is your loveCan’t buy me loveKnocking on a heaven’s door in druge. Trenutno ansambel ustvarja lastne avtorske skladbe, ki so jih na zadnjih koncertih že predstavili občinstvu. Trenutno radijske valove in glasbene lestvice osvaja njihov nov singel Mona.
Ustvarjalci Simpatica se stilsko ne opredeljujejo. Zanima jih folk rock, spogledujejo se z jazzom, blizu pa jim je tudi počasnejša akustična atmosfera z izpovednimi besedili. Vse skupaj povezuje šansonjerski vokal pesnika Roka Vilčnika, edinstveni kitarski vložki Marka Zaletelja in vrhunska ritem sekcija Luke Hermana Gasierja na kontrabasu in Jožeta Zadravca na bobnih.
◊ Rok Vilčnik – vokal, Marko Zaletelj – kitara, Matej Horvat - Mato – bobni, Luka Herman Gaiser – kontrabas

 


ČITALNICA V PARKU: četrtki in petki, med 7. 7. in 2. 9. 2022, od 16.00 do 19.00
Poletje v Mestnem parku ponuja pisana doživetja. Na voljo bralni kotiček, ob njem pa za radovedne še raziskovanje iger babic in dedkov ter ustvarjanje v številnih delavnicah, v katerih otroci krepijo ročne spretnosti, ustvarjalnost in kreativno mišljenje.
Zavod MARS Maribor

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Delavnice: Zavod MARS Maribor, MKC – platforma konS, Športni Junak, Bukvarna Ciproš

 

Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

Strinjam se z obdelavo podatkov za namene pošiljanja e-novic

 

Pokrovitelji