Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Igralna jasa

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Sob 15 AVG 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

PLESOČE V ZELENEM OBJEMU MESTNEGA PARKA – plesna delavnica
10.00
Lahkotno in poskočno – trash dance – ples smeti. Brez odpadkov, brez smeti … brezčasje in breztežnost, ko odvržemo skrbi.
Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor

TAJA – koncert
19.00
#dreamsynthpopr'n'b #stopnasiljuinmačizmu
Taja je umetnica, pevka in klaviaturistka, ki po izdanem singlu Ni važno (ft. Emkej) nadaljuje glasbeno pot z odstiranjem tem, ki so prevečkrat preslišane. Z iskrenimi teksti prav posebej nagovarja nežnejšo populacijo. Temu, da na koncertu nikakor ne moremo samo sedeti in poslušati, pa botruje odličen bend, zasedba, ki daje besedilom izraz. Konec tega leta napoveduje svoj drugi EP z naslovom Sama, ki ga v prvi vrsti namenja žrtvam kakršnegakoli nasilja.
Taja Božič vokal, klaviature, Žan Hauptman synth, spremljevalni vokal, Vid Turica bas, sampli, Gregor Božič bobni

USTVARJALNE DELAVNICE »IGRE IN IGRAČE« – igre naše in vaše mladosti
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Vojka Miklavc
Igra je spontana in ustvarjalna aktivnost, ki se pojavlja v vseh obdobjih našega življenja. Igra je svobodna, odprta in prijetna. Preko igre spoznavamo sebe in svet. Igramo se zaradi zadovoljstva. Končen rezultat igre ni pomemben, ne služi prihodnosti, ampak je tukaj in zdaj. Igraj se, igraj!

GUMITVIST – učenje in igranje različnih iger
V mojem otroštvu smo se veliko igrali zunaj, več ur skupaj smo lahko skakali gumitvist. Iz starih spodnjic smo speljali elastike, jih zvezali in tako dobili najboljšo igračo na svetu. Kaj je lahko še boljše, kot da s prijatelji in prijateljicami skačeš, poješ in krepiš mišice na svežem zraku? Igra, ki se pri nas imenuje gumitvist, izvira iz Kitajske, iz 7. stoletja. Od takrat se je razširila po vsem svetu. Pri skakanju gumitvista urimo rotacijo, ravnotežje, akomodacijo, fino motoriko, miselno klasifikacijo ... in se družimo. Igre, pravila in izštevanke so zelo različne, glavno je, da se zabavamo. Gumitvist je beseda za moje otroštvo.
◊ Staša Grilc, Zavod MARS Maribor

ŽABICA, KI NAPOVEDUJE PRIHODNOST – delavnica zgibanja igrače iz papirja
Kako smo imenovali igro, za katero smo si najprej zgibali iz papirja obliko s štirimi luknjami za prste in več zavihki, kamor smo napisali ali narisali prihodnost, je najbrž odvisno od tega, od kod prihajamo. Žabica, Napovedovalec prihodnosti? Kakorkoli, gre za zabavno igro naše in vaše mladosti, ki je ne smemo pozabiti. Izdelajmo si jo in se pozabavajmo.
◊ Irena Pamič, Zavod MARS Maribor

BRLOG NA IGRALNI JASI – scenska delavnica v družbi z umetnico
Na Igralni jasi postavlja Brlog še tretja umetnica, Alja Krofl. Je slikarka, scenografka, ustvarjalka prostorov, pedagoginja in še MARSikaj. Brlog, ki bo nastal, bo interaktivne narave. Brlog je nadaljevanje zgodbe prebujanja čutov, interaktivno igralo, zvočno, tipno in vidno zatočišče. Vabilo na soustvarjanje in druženje z umetnico, da bo Brlog prepoln tudi Ljubezni.
Alja Krofl, Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek. 
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami, balinanje ... Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
10.00–11.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

CHEERLEADING – predstavitev panoge
17.00–18.00
Cheerleading je kombinacija akrobatike, dvigovanja in povezovanja oseb v piramide, skokov in navijanja. Treningi vključujejo vaje za raztezanje in krepitev mišic, osnove gimnastike, vaje za pravilno izvajanje skokov, osnove tehnike dvigovanja, nekaj plesa in navijanja ter vaje za usklajenost tima. Pri tem spodbujamo telesni razvoj, kondicijo, motoriko, moč, koordinacijo, orientacijo, preciznost in eksplozivnost, zadovoljujemo pa tudi potrebo po igri in gibanju. Sodelovanje v timu, spoštovanje in prijateljstvo do ostalih članov je zelo pomembno, zato je velik poudarek tudi na vajah zaupanja in zagotavljanja varnosti. Mladim ponujamo atraktiven in zanimiv šport, pri katerem se učijo organiziranosti, zdrave tekmovalnosti, športnega duha, sodelovanja, hkrati pa krepijo telo in višajo raven gibalnih sposobnosti.
◊ ŠD Ares, cheerleading skupina Borci

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

ENERGIJSKA MEDICINA
16.00–20.00
Center diagnostike z naprednimi zdravilskimi metodami za izboljšanje telesnih in psihični težav ponuja napredne načine energijskega zdravljenja, ki pripomorejo k izboljšanju našega celostnega zdravja, kot sta refleksoterapija in pranic healing terapija. Energijski potencial, ki ga preko teh terapij prejmemo, ponovno vzpostavi homeostazo telesa. Terapije izvaja Majda Žnidarič, certificirana NPK refleksoterapevtka in certificirana Pranic healing (bioenergijska) terapevtka.
Majda Žnidarič, s.p., Center energijske medicine, www.mk-profeet.si

OBILJE DUHA ZA LEPŠE ŽIVLJENJE – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

SVETI ZVOKI – holistične, zvočne masaže telesa
10.00–13.00, 16.00–20.00
Izvajanje zvočnih masaž telesa s pojočimi posodami, izvajanje zvočnih kopeli s svetim zvokom, nudenje informacij o svetem zvoku in širjenje zavesti glede svetega zvoka. Zvočne kopeli s posebnimi skledami blagodejno vplivajo na dvig naše zavesti in na boljše počutje.
Aleksander Vrbnjak

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022