Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Kulinarika

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Ned 2 AVG 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

POLETNI LUTKOVNI PRISTAN: PU – lutkovna predstava, 4+

18.00
Pu je predstava o medvedu, ki je po zaslugi pisatelja Alena Alexandra Milneja zagotovo najbolj slaven medved na svetu. Pa saj ga poznamo.
Pu živi v stoletni hosti in najraje na svetu ima med. In seveda svoje prijatelje, pujska, zajca in osla. Skupaj rešujejo uganke, kako preslepiti roj čebel, kako zvabiti v past slona, kako pogostiti zmeraj lačnega medvedka in katero darilo lahko razvedri velikega žalostnega oslička?
Predstavo je režirala Rita Bartal Kiss, avtorica likovne podobe je Sabina Šinko, glasbe Viki Rab, igrata Petra Kavaš in Vitomir Vratarič.
Petra Kavaš, Vitomir Vratarič, Lutkovno gledališče Pupilla, Lendava, Poletni lutkovni pristan, Lutkovno gledališče Maribor

USTVARJALNE DELAVNICE »KULINARIKA« – kulinarične dogodivščine
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorja in koordinatorja: Vesna Gomboc, Danilo Ivanuša, DrMr
Kuhanje je čarovnija in umetnost. Je način, kako pripravljamo in zaužijemo hrano. Je doživljanje hrane ter zmožnost pri tem uživati, doživljati okuse, barve, vonje in tudi zvoke v vsej polnosti ter žlahtnosti. Kulinarika je hedonistično doživljanje prehranjevanja in vsega, kar je povezano z njim. Kulinarične delavnice, stojnice dobrot, degustacije, svetovalnice, izmenjava receptov in še marsikaj.

KNEDLOVE KUHARSKE ČAROVNIJE – kulinarične delavnice za otroke, mladostnike in družine
Prijateljice in prijatelji, pridružite se nam v kulinaričnem druženju s Knedlom. Skupaj ustvarjajmo v kuhinji, v kateri se prepletajo kulinarika, ustvarjalnost in starodavne modrosti. Brskajmo po čarobni knjigi babičinih kuharskih receptov, zavihajmo rokave, saj so druženja polna učenja kuharskih veščin in ustvarjanja mojstrovin, pa tudi šal v šalicah in vicev na vilicah. In če se delavnicam pridružijo tudi mamica in ati, babica in dedek, sosed in soseda, bomo znanja lahko doma nadgrajevali in se pri tem še neznansko zabavali.
◊ Danilo Ivanuša, DrMr

»KAKO POSKRBIM ZA SVOJE ZDRAVJE« – delavnica za otroke in pogovor za starše
»Kako poskrbim za svoje zdravje« je ustvarjalna likovna delavnica za otroke in pogovor s starši, na temo o skrbi za svoje zdravje. Na delavnici likovno ustvarjamo z različnimi materiali, s starši pa v pogovoru raziskujemo, kako poskrbeti za svoje zdravje in ohranjati zdrav življenjski slog. Dotaknemo se nekaterih področij javnega zdravja – zdrave prehrane, gibanja, duševnega zdravja in izogibanja nezdravim razvadam. Nastale likovne izdelke otrok bomo razstavili v galeriji spletne strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
◊ Nina Vareško in Tanja Veber, NIJZ OE MB

ROŽE IN PTICE IZ STARIH KNJIG – scenska delavnica z umetnico
Vsak vikend v Poletnem Art kampu posvetimo delavnico izdelovanju scenskih elementov, ki jih bomo uporabili za okrasitev velikega Art kampa ob koncu avgusta. Tokrat se veselimo oblikovanja rož in ptic iz starih knjig, kamor nas popelje umetnica Polona Poklukar, oblikovalka, ilustratorka, scenografka. Morje rož in ptic bo vzvalovilo na odru ob zvokih glasbe, v paviljonu ob šelestenju knjig. Povabljeni po kakšen navdih in v ustvarjalno družbo mariborske likovne umetnice.
Polona Poklukar

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
DOMAČ MED, ŽIVILO IN ZDRAVILO – prodajna stojnica, degustacija in nasveti
Med je ljudsko zdravilo in eno izmed najbolj zdravih hranil. Najboljši je zagotovo domač, lokalno pridelan. Predstavljamo med ter druge čebelje pridelke in izdelke lokalnih čebelarjev iz Maribora.
◊ Čebelarska zveza Slovenije, Čebelarstvo Vogrinec, Čebelarstvo Kirbiš, Čebelarstvo Karmel

ZELIŠČA V KUHINJI – prodajna stojnica, degustacija, delavnica, nasveti
Kar je grenko za usta, je zdravo za želodec, pravi star pregovor. Zelišča so lahko odlična podpora prehrani, ne le okusna, ampak tudi zdrava. Mala delavnica zeliščnih soli za kuho. Na voljo tudi 100% naravni izdelki (čaji, sladila, sirupi, likerji, prehrambeni dodatki, soli, tinkture, kreme) iz zelišč iz okolice Maribora.
◊ Herbessa, Manja Weingerl

BUKVARNA V PARKU, KNJIŽNE POSLASTICE – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ
Brskanje po starih kuharicah, prebiranje receptov dobre in slastne hrane, potem pa med piskre in vihtet kuhle!
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami, balinanje ... Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

AIKIDO – predstavitev panoge
9.30–10.30
Aikido je BUDO, borilna veščina, samoobramba in pot obvladovanja telesno-duševnega jaza za samopremagovanje s ciljem boljšega, uspešnejšega življenjskega sloga. Z aikidom okrepimo duhovne moči, najdemo naravno sproščanje skozi telesno vadbo, izboljšamo zdravje, pridobimo moč, potrpežljivost in vzdržljivost. Aikido je za vse.
◊ Aikido društvo 1994 Maribor – Slovenija

SKRITI ZAKLAD – iskanje skritega zaklada med športnimi ovirami in miselnimi nalogami
17.00–18.00
Iskanje nekje v parku dobro skritega zaklada, ki ga najdemo, če dobro opravimo s športnimi in miselnimi izzivi na poti.
◊ Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

LJUBEZEN IN OSEBNA RAST – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja

AVATAR ® – tehnike spreminjanja podzavesti
10.00–13.00, 16.00–20.00
Individualne pogovorne in izobraževalne aktivnosti z mag. Mio Miše, Avatar mojstrico, trenerko veščin Avatar, ki v Slovenijo prinaša novosti učenja metode Avatar®. Govorimo o tem, kakšni so postopki in kako lahko vsak dostopa do skritih misli in prepričanj, ki se jih niti sam ne zaveda. Vabljeni na individualno raziskovanje lastnih skritih prepričanj.  
◊ Mia Miše, metoda Avatar

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022