Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Naravoljubje

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Sob 11 JUL 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Popoldanski program od 16.00 do 20.00 zaradi slabe vremenske napovedi odpade.

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

10.00
PLESOČE V ZELENEM OBJEMU MESTNEGA PARKA – plesna delavnica
Zelene dogodivščine v domačem parku nam odkriva Veter Potepin, ki nas razpiha, odpiha, pripiha in popiha k skrivnostnim zakladom zelenega parka.
Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor

19.00
DVOJEC ZAJTRK – koncert
V svojih skladbah dvojec Zajtrk folk in etno glasbo preplete s šansonom, kabarejem, z džezom, bluzom, s popom in z rokom v prepoznaven kantavtorski izraz.
Dvojec Zajtrk sestavljata Laura Krajnc in Sven Horvat. Oba sta ljubitelja pravljic, zgodb, pripovedk, teatra in ostalih hudih muh, zato se vse to prepleta z njuno glasbo. Žanrsko sta zelo odprta, največkrat pa ju na grobo opišejo kot etno-šansonski dvojec Zajtrk. Njun prvi album nosi naslov Pričutenja, pripravljata pa že drugega. Prizadevata si za ohranjanje slovenskega jezika v besedilih, družbene kritičnosti in hudomušnosti, avtonomnosti ustvarjanja, dobrega humorja ter vnašanje ljudskega v glasbo.
Laura Krajnc violina, vokal, ropotuljice in Sven Horvat kitara

USTVARJALNE DELAVNICE »NARAVOLJUBJE« – ekologija in delo z rastlinami
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Mišel Vugrinec
Znanja o dobrem ravnanju z Zemljo, ljudmi, rastlinami in živalmi. Učenje starih in novih veščin izdelave vsakdanjih potrebščin in uporabnih stvari iz odpadnih materialov v reciklažnih delavnicah. Naravnemu bogastvu pretijo premnoge nevarnosti, če se ga ne naučimo spoštovati in mu prisluhniti.

Predstavitev vsebin projekta LIFE NATURAVIVA: Biodiverziteta nas uči – spoznavanje narave v naravi
Kdo so moji sosedje? Kaj imam od njih in kaj imajo oni od mene? Zakaj potrebujejo pomoč? Projekt LIFE NATURAVIVA nas uči o živi naravi, njenih prebivalcih, posebnežih in pomembnežih, pa tudi o njenih uničevalcih, in o tem, kako bi bil naš svet brez drugih živih bitij prazen in žalosten.
◊ LIFE NATURAVIVA

UČILNICA NA PROSTEM – zabavna ekologija in reciklaža
Ta vikend se posvečamo predvsem majhnim prijateljem, ki pa so za naravo velikega pomena. Izdelovali bomo hotele za žuželke, kamor se lahko naselijo najmanjši prebivalci parka, in iz odpadnih materialov ustvarjali žuželke, gosenice, pajke, pikapolonice in čebele, ter slikali z naravnimi barvami.
◊ ZPM

IZ MAJHNEGA ZRASTE VELIKO, IZ STAREGA NOVO – reciklažno vrtnarske delavnice
Velika reciklažna akcija, v kateri izdelamo majhne vrtičke kot scenske elemente za okrasitev prizorišča. Prebrskali bomo vse skrite kotičke, podstrešja, shrambe, pobrskali za starimi koši, posodami, obroči, kolesi in predali, jih popravili, pobarvali, zasadili s cvetjem, z zelišči, zelenjavo in še polepšali naš čudovit park.
◊ Alja Krofl, Katarina Jenšterle, Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

ATLETSKA VADBA ZA NAJMLAJŠE – predstavitev in vadba
10.00–11.00
Atletika je najstarejša športna panoga, pravimo ji tudi kraljica športa. Prvotna in hkrati edina disciplina prvih antičnih olimpijskih iger leta 776 pr. n. št. je bil tek okoli štadiona, imenovan stadion. Tudi na prvih modernih olimpijskih igrah leta 1896 v Atenah je bila atletika osrednje in najpomembnejše tekmovanje iger. Predstavila se je z 12 disciplinami, udeležilo pa se je je največ držav. Atletiko v osnovi sestavljajo teki, meti, skoki in hitra hoja. Povabimo na vadbo atletskih disciplin, prilagojeno najmlajšim starostnim skupinam.
◊ Atletsko društvo Štajerska

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
18.00–19.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

CHEERLEADING – predstavitev panoge
17.00–18.00
Cheerleading je kombinacija akrobatike, dvigovanja in povezovanja oseb v piramide, skokov in navijanja. Treningi vključujejo vaje za raztezanje in krepitev mišic, osnove gimnastike, vaje za pravilno izvajanje skokov, osnove tehnike dvigovanja, nekaj plesa in navijanja ter vaje za usklajenost tima. Pri tem spodbujamo telesni razvoj, kondicijo, motoriko, moč, koordinacijo, orientacijo, preciznost in eksplozivnost, zadovoljujemo pa tudi potrebo po igri in gibanju. Sodelovanje v timu, spoštovanje in prijateljstvo do ostalih članov je zelo pomembno, zato je velik poudarek tudi na vajah zaupanja in zagotavljanja varnosti. Mladim ponujamo atraktiven in zanimiv šport, pri katerem se učijo organiziranosti, zdrave tekmovalnosti, športnega duha, sodelovanja, hkrati pa krepijo telo in višajo raven gibalnih sposobnosti.
◊ ŠD Ares, cheerleading skupina Borci

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

LJUBEZEN IN OSEBNA RAST – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja

POGLEJ ODZNOTRAJ  z ustvarjanjem in pogovarjanjem do večjega zavedanja
10.00–13.00, 16.00–20.00
Namen vodnika Poglej odznotraj je skozi različne tehnike in naloge vzpodbuditi kvalitetno komunikacijo s samim seboj. Vodnik ozavešča, da je vse energija, da imamo kot posamezniki vpliv samo nad svojo energijo/počutjem ter da skozi zavestno usmerjanje energije življenje res lahko postane lahkotno. Rešujemo zanimive naloge za boljše spoznavanje globljih delov sebe, izdelujemo škatlice hvaležnosti in si ustvarimo lastne kamenčke sreče. Pogovarjamo se o osnovah joge in meditacije ter zakaj oboje izredno lagodno vpliva na naše življenje. 
◊ The Vortex d.o.o., Sandra Auer, Vanja Krajcer, Sara Dragojević 

DRUŽINSKE TERAPIJE – s samozavedanjem in ustvarjalnostjo do boljših odnosov v družini
10.00–13.00, 16.00–20.00
Individualne, partnerske in družinske terapije ter svetovanje na področju partnerskih in družinskih odnosov. Naše delo temelji na povezavi čustev, uma in telesa. Da se lahko uspešno naselimo v sebi in umirimo, je potrebno prebuditi zavedanje vseh treh področij. Ko s takim samozavedanjem stopamo v odnose, tudi odnosi postanejo bolj kakovostni, sproščeni in predvsem zdravi.
Društvo SNOP, društvo za pomoč z umetnostjo in terapevtsko podporo družinam v stiski

OBILJE DUHA ZA LEPŠE ŽIVLJENJE – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru

SVETI ZVOKI – holistične, zvočne masaže telesa
16.00–20.00
Izvajanje zvočnih masaž telesa s pojočimi posodami, izvajanje zvočnih kopeli s svetim zvokom, nudenje informacij o svetem zvoku in širjenje zavesti glede svetega zvoka. Zvočne kopeli s posebnimi skledami blagodejno vplivajo na dvig naše zavesti in na boljše počutje.
Aleksander Vrbnjak

TAROT ZA VSAK DAN
16.00–20.00
Lepota branja iz Tarot kart je v tem, da prinesejo drugačen pogled na to, kaj je pomembno za posameznika. Osvetlijo trenutno situacijo ali pa pokažejo čisto novo idejo, pot. Čeprav imajo karte določen pomen, vsakič povejo kaj novega. Tarot ne pove številk, ki prinašajo loto dobitek in tudi ne prve črke imena bodočega partnerja. Lepota vseh podrobnosti, ki jih skrivajo karte, vsa energija, ki jo oddajajo, je preprosto čarobna. Vabljeni na iskanje svoje Tarot zgodbe.
Petra Božič Blagajac, www.facebook.com/tarotzavsakdan

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Med ponedeljkom in petkom, od 10. do 19. ure, vas pričakujemo v Čitalnici v parku, ki jo organizira Zavod MARS Maribor.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Julij in avgust 2021 - odpiramo življenje!

Lent po Lentu

Poletni Art kamp, Glasbeni balkoni, Koncerti!

Koncerti v parku