Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Naravoljubje

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Ned 12 JUL 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Športne delavnice in razvajalnice zaradi razmočenega travišča odpadejo!
Ostali program bo izveden po urniku!

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

18.00
ČEBULA – lutkovna predstava, 3 +
Lutkovno-igrana predstava, v kateri se kuha juha in še kaj. Povabljeni sladokuske in sladokusci!
Starko piči osa, osa prinese čebulo, bolečina popusti, starka poje čebulo … in tako z vedno večjim tempom predstava teče vse do vrhunca – veličastne francoske čebulne juhe. Čebula je lutkovno-igrana predstava, v kateri igralka in animatorka poleg lutk animira tudi pravo sadje in zelenjavo. V mešanici domišljije in realizma, prežetega z okusi francoske kuhinje, najmlajši in odrasli potešimo lakoto po kulinaričnih doživetjih. Bi poskusili juhico?
Lea Menard

USTVARJALNE DELAVNICE »NARAVOLJUBJE« – ekologija in delo z rastlinami
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Mišel Vugrinec
Znanja o dobrem ravnanju z Zemljo, ljudmi, rastlinami in živalmi. Učenje starih in novih veščin izdelave vsakdanjih potrebščin in uporabnih stvari iz odpadnih materialov v reciklažnih delavnicah. Naravnemu bogastvu pretijo premnoge nevarnosti, če se ga ne naučimo spoštovati in mu prisluhniti.

Predstavitev vsebin projekta LIFE NATURAVIVA: Biodiverziteta nas uči – spoznavanje narave v naravi
Kdo so moji sosedje? Kaj imam od njih in kaj imajo oni od mene? Zakaj potrebujejo pomoč? Projekt LIFE NATURAVIVA nas uči o živi naravi, njenih prebivalcih, posebnežih in pomembnežih, pa tudi o njenih uničevalcih, in o tem, kako bi bil naš svet brez drugih živih bitij prazen in žalosten.
◊ LIFE NATURAVIVA

UČILNICA NA PROSTEM – zabavna ekologija in reciklaža
Ta vikend se posvečamo predvsem majhnim prijateljem, ki pa so za naravo velikega pomena. Izdelovali bomo hotele za žuželke, kamor se lahko naselijo najmanjši prebivalci parka, in iz odpadnih materialov ustvarjali žuželke, gosenice, pajke, pikapolonice in čebele, ter slikali z naravnimi barvami.
◊ ZPM

IZ MAJHNEGA ZRASTE VELIKO, IZ STAREGA NOVO – reciklažno vrtnarske delavnice
Velika reciklažna akcija, v kateri izdelamo majhne vrtičke kot scenske elemente za okrasitev prizorišča. Prebrskali bomo vse skrite kotičke, podstrešja, shrambe, pobrskali za starimi koši, posodami, obroči, kolesi in predali, jih popravili, pobarvali, zasadili s cvetjem, z zelišči, zelenjavo in še polepšali naš čudovit park.
◊ Alja Krofl, Katarina Jenšterle, Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

AIKIDO – predstavitev panoge
9.30–10.30
Aikido je BUDO, borilna veščina, samoobramba in pot obvladovanja telesno-duševnega jaza za samopremagovanje s ciljem boljšega, uspešnejšega življenjskega sloga. Z aikidom okrepimo duhovne moči, najdemo naravno sproščanje skozi telesno vadbo, izboljšamo zdravje, pridobimo moč, potrpežljivost in vzdržljivost. Aikido je za vse.
◊ Aikido društvo 1994 Maribor – Slovenija

SKRITI ZAKLAD – iskanje skritega zaklada med športnimi ovirami in miselnimi nalogami
17.00–18.00
Iskanje nekje v parku dobro skritega zaklada, ki ga najdemo, če dobro opravimo s športnimi in miselnimi izzivi na poti.
◊ Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

LJUBEZEN IN OSEBNA RAST – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja

POGLEJ ODZNOTRAJ  z ustvarjanjem in pogovarjanjem do večjega zavedanja
10.00–13.00, 16.00–20.00
Namen vodnika Poglej odznotraj je skozi različne tehnike in naloge vzpodbuditi kvalitetno komunikacijo s samim seboj. Vodnik ozavešča, da je vse energija, da imamo kot posamezniki vpliv samo nad svojo energijo/počutjem ter da skozi zavestno usmerjanje energije življenje res lahko postane lahkotno. Rešujemo zanimive naloge za boljše spoznavanje globljih delov sebe, izdelujemo škatlice hvaležnosti in si ustvarimo lastne kamenčke sreče. Pogovarjamo se o osnovah joge in meditacije ter zakaj oboje izredno lagodno vpliva na naše življenje. 
◊ The Vortex d.o.o., Sandra Auer, Vanja Krajcer, Sara Dragojević 

DRUŽINSKE TERAPIJE – s samozavedanjem in ustvarjalnostjo do boljših odnosov v družini
10.00–13.00, 16.00–20.00
Individualne, partnerske in družinske terapije ter svetovanje na področju partnerskih in družinskih odnosov. Naše delo temelji na povezavi čustev, uma in telesa. Da se lahko uspešno naselimo v sebi in umirimo, je potrebno prebuditi zavedanje vseh treh področij. Ko s takim samozavedanjem stopamo v odnose, tudi odnosi postanejo bolj kakovostni, sproščeni in predvsem zdravi.
Društvo SNOP, društvo za pomoč z umetnostjo in terapevtsko podporo družinam v stiski

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

ENERGIJSKA MEDICINA
16.00–20.00
Center diagnostike z naprednimi zdravilskimi metodami za izboljšanje telesnih in psihični težav ponuja napredne načine energijskega zdravljenja, ki pripomorejo k izboljšanju našega celostnega zdravja, kot sta refleksoterapija in pranic healing terapija. Energijski potencial, ki ga preko teh terapij prejmemo, ponovno vzpostavi homeostazo telesa. Terapije izvaja Majda Žnidarič, certificirana NPK refleksoterapevtka in certificirana Pranic healing (bioenergijska) terapevtka.
Majda Žnidarič, s.p., Center energijske medicine, www.mk-profeet.si

OBILJE DUHA ZA LEPŠE ŽIVLJENJE – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru

SVETI ZVOKI – holistične, zvočne masaže telesa
10.00–13.00, 16.00–20.00
Izvajanje zvočnih masaž telesa s pojočimi posodami, izvajanje zvočnih kopeli s svetim zvokom, nudenje informacij o svetem zvoku in širjenje zavesti glede svetega zvoka. Zvočne kopeli s posebnimi skledami blagodejno vplivajo na dvig naše zavesti in na boljše počutje.
Aleksander Vrbnjak

RUNE – nordijske šepetalke skrivnosti
10.00–13.00 in 16.00–20.00
Če v vas že dlje časa zorijo vprašanja, na katera nimate odgovorov, vam Rune – nordijske šepetalke skrivnosti – skupaj z Andrejko Ravnjak ponujajo pogovor. Iz zgodovinskega vidika so rune grafični znaki starodavnih germanskih jezikov, ki simbolizirajo glasove. V vseh germanskih jezikih izraz runa pomeni skrivnost, šepet, mrmranje, skrivni dogovor. Ezoterično znanje so učitelji nekoč šepetali svojim učencem v uho, saj je bilo to znanje namenjeno le izbranim posameznikom.
Andrejka Ravnjak

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Med ponedeljkom in petkom, od 10. do 19. ure, vas pričakujemo v Čitalnici v parku, ki jo organizira Zavod MARS Maribor.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022