Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Awwwditorij
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Naravoslovje

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Sob 18 JUL 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

10.00
PLESOČE V ZELENEM OBJEMU MESTNEGA PARKA – plesna delavnica
Moje telo je čopič in lahko nariše najlepšo rožo na svetu. Veliko kot največjo sliko ali pa majhno, ki je nežna kot Marjetica.
Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor

HAUPTMAN MUSIC – koncert
19.00
Pridi mi naproti v nežen poletni večer, igrivo igrajo, midva letiva.
Hauptman je novo ime na slovenski glasbeni sceni. Diplomiran jazz vokalist in samouk na klavirju je do sedaj izdal že štiri single, v tem letu pa načrtuje tudi izid prvega albuma. Žanrsko bi ga lahko uvrstili v soul, funk ali pop, z vplivom jazzovske harmonije. Poleg avtorskih skladb bomo slišali tudi priredbe pesmi glasbenikov, ki so vplivale na Hauptmana.
Žan Hauptman klavir in vokal, Pavel Čebašek bobni, Vid Turica bas, Filip Vadnu kitara

USTVARJALNE DELAVNICE »IZZIV-IZUM« – naravoslovje in tehnika
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Mišel Vugrinec
IZZIV-IZUM nas preizkuša v vlogah modelarjev, tehnikov, fizikov in raziskovalcev. Več eksperimentov in raziskovanj – več tehničnih spretnosti.

Predstavitev vsebin projekta LIFE NATURAVIVA: Biodiverziteta nas uči – spoznavanje narave v naravi
Kdo so moji sosedje? Kaj imam od njih in kaj imajo oni od mene? Zakaj potrebujejo pomoč? Projekt LIFE NATURAVIVA nas uči o živi naravi, njenih prebivalcih, posebnežih in pomembnežih, pa tudi o njenih uničevalcih, in o tem, kako bi bil naš svet brez drugih živih bitij prazen in žalosten.
◊ LIFE NATURAVIVA

UČILNICA NA PROSTEM – zabavna reciklaža in tehniško ustvarjanje
Bi radi na zabaven način ugotovili, kaj lahko naredimo iz majice, ki je ne nosimo več, z ostanki volne, odsluženimi kozarci za vlaganje ali plastenkami? Če ste radovedni in imate malce tehniške žilice, nam pomagajte reciklirati ter izdelajte žepne igre ali nakit iz tekstila. Za najmlajše pa še igra »prehranjevalna piramida« in delavnice »odtis lubja«.
◊ ZPM

IZ MALEGA ZRASTE VELIKO, IZ STAREGA NOVO: VETRNICA SONČNICA – reciklažno tehniške delavnice
Nadaljujemo z reciklažno akcijo, s katero bomo pomagali okrasiti prizorišče in označiti lokacije ekoloških otokov. Izdelovanje različnih vetrnic, od zahtevnejših, iz koles, do najenostavnejših, papirnatih, da obudimo tradicijo.
◊ Alja Krofl, Katarina Jenšerle, Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
10.00–11.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

LJUBEZEN IN OSEBNA RAST – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja

ACCES BARS® Access Consciousness® dostop do zavedanja
10.00–13.00, 16.00–20.00
Access Consciousness®, po slovensko »dostop do zavedanja«, je energijska transformativna tehnika, ki v sebi združuje starodavno modrost, kanalizirane energije in izredno sodobna motivacijska orodja. Praktiki izvajamo 15 minutni predstavitveni tretma, na željo stranke lahko opravimo cel proces.
Barbara Klaus, Petra Lah, www.mojaizbirakreira.si

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

BIODANZA ZA OTROKE IN STARŠE
10.00–13.00
Glasbeno-gibalna delavnica Biodanza za otroke in starše – z glasbo in gibanjem do toplejših družinskih odnosov. Skozi glasbeno zgodbico in z različnimi gibi, s hojo, s poskakovanjem, z gibi koordinacije, s hitrimi in počasnimi plesi ter posameznim in skupinskim gibanjem se otroci skupaj s starši, starimi starši in ostalimi člani družine zabavajo, usklajujejo in ustvarjajo harmonično povezovanje, vsi pa polepšamo naše odnose. Izvedba glasbeno-gibalnih delavnic Biodanza za odrasle – z glasbo in gibanjem do boljšega počutja.
Nataša Babič, Pogum, Izpopolnjevanje osebnostnega razvoja

PREPROSTO ŽIVLJENJE
10.00–13.00
ZAČUTI SvojE telo je nežna vadba. Izvajanje figur Daoyin joge in Yin yoge ter samomasaže, ki spodbujajo pretočnost Čija skozi telo. Posameznik tako dvigne energijo, umiri um in prehrani notranje organe. Prav tako spodbuja povezanost s trebušnim dihom, kjer se začne vitalnost vsakega od nas. Izvajanje od 10.00 do 11.15 in od 11.30 do 12.45.
Katja Greif, s.p.

16.00–19.00
ZDRAVI-lni pogovori V NARAVI ob »kavi« so enourni individualni sistemski pogovori, ki posamezniku omogočijo sprostitev uma in nežno prepustitev za ogled svojega aktualnega življenjskega izziva skozi oči Duha. Odvisno od posameznika, njegove zavesti in pripravljenosti »priznati to, kar je«, so pogovori transformirajoči in omogočijo posamezniku, da vzpostavi pristnejši stik sam s seboj in svojimi potenciali, saj mu je omogočeno prepoznati določene vpletenosti na nezavednem nivoju. Potekajo na osnovi poznavanja in spoštovanja naravnih dinamik v sistemih, ki jih je modernemu svetu predstavil Bert Hellinger, oče metode Postavitev družine. Pogovore potekajo od 16. do 19. ure. Posamezni pogovor traja od 30 do 45 minut. Na pogovor se lahko naročimo oz. se odločimo na licu mesta.
Katja Greif, s.p.

OBILJE DUHA ZA LEPŠE ŽIVLJENJE – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru

SVETI ZVOKI – holistične, zvočne masaže telesa
10.00-13.00 in 16.00–20.00
Izvajanje zvočnih masaž telesa s pojočimi posodami, izvajanje zvočnih kopeli s svetim zvokom, nudenje informacij o svetem zvoku in širjenje zavesti glede svetega zvoka. Zvočne kopeli s posebnimi skledami blagodejno vplivajo na dvig naše zavesti in na boljše počutje.
Aleksander Vrbnjak

TAROT ZA VSAK DAN
16.00–20.00
Lepota branja iz Tarot kart je v tem, da prinesejo drugačen pogled na to, kaj je pomembno za posameznika. Osvetlijo trenutno situacijo ali pa pokažejo čisto novo idejo, pot. Čeprav imajo karte določen pomen, vsakič povejo kaj novega. Tarot ne pove številk, ki prinašajo loto dobitek in tudi ne prve črke imena bodočega partnerja. Lepota vseh podrobnosti, ki jih skrivajo karte, vsa energija, ki jo oddajajo, je preprosto čarobna. Vabljeni na iskanje svoje Tarot zgodbe.
Petra Božič Blagajac, www.facebook.com/tarotzavsakdan

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Med ponedeljkom in petkom, od 10. do 19. ure, vas pričakujemo v Čitalnici v parku, ki jo organizira Zavod MARS Maribor.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

 

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Julij in avgust 2021 - odpiramo življenje!

Lent po Lentu

Poletni Art kamp, Glasbeni balkoni, Koncerti!

Koncerti v parku