Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Naravoslovje

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Ned 19 JUL 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

18.00
DVA ZMERJAVCA – lutkovna predstava, 3 +
Besede, tudi zmerljivke, velja pazljivo izbirati, sicer se lahko zgodijo popolnoma nepričakovani zapleti.
Globoko v deželi, nekje na hribčku kraj gozda je stala hišica, v kateri sta živela bratca. In ta pobalina sta se dan za dnem, vedno in ob vsaki priložnosti zmerjala – ti si kozel, ti pa osel, ti tele, ti pa no-so-rog, polh na bukvi … vse dokler ju na domu niso obiskale živali, z imeni katerih sta se obkladala, in do zadnjega kotička napolnile majavo hiško. Lahko si mislite, kakšna gneča je nastala, da sta še bratca zmerjavca morala ven, na drevo, v gosto meglo. Tema pravljice je vedno aktualna med otroki, ki ne izbirajo besed, ter zanimiva tudi za odrasle, ki vedo, da dejanja prinesejo posledice.
Avtor besedila je Lojze Kovačič, režija in likovna podoba delo Barbare Bulatović, glasba izpod peresa Nina de Glerie.
Gledališče Bičikleta, Brigita Leban

USTVARJALNE DELAVNICE »IZZIV-IZUM« – naravoslovje in tehnika
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Mišel Vugrinec
IZZIV-IZUM nas preizkuša v vlogah modelarjev, tehnikov, fizikov in raziskovalcev. Več eksperimentov in raziskovanj – več tehničnih spretnosti.

Predstavitev vsebin projekta LIFE NATURAVIVA: Biodiverziteta nas uči – spoznavanje narave v naravi
Kdo so moji sosedje? Kaj imam od njih in kaj imajo oni od mene? Zakaj potrebujejo pomoč? Projekt LIFE NATURAVIVA nas uči o živi naravi, njenih prebivalcih, posebnežih in pomembnežih, pa tudi o njenih uničevalcih, in o tem, kako bi bil naš svet brez drugih živih bitij prazen in žalosten.
◊ LIFE NATURAVIVA

UČILNICA NA PROSTEM – zabavna reciklaža in tehniško ustvarjanje
Bi radi na zabaven način ugotovili, kaj lahko naredimo iz majice, ki je ne nosimo več, z ostanki volne, odsluženimi kozarci za vlaganje ali plastenkami? Če ste radovedni in imate malce tehniške žilice, nam pomagajte reciklirati ter izdelajte žepne igre ali nakit iz tekstila. Za najmlajše pa še igra »prehranjevalna piramida« in delavnice »odtis lubja«.
◊ ZPM

IZ MALEGA ZRASTE VELIKO, IZ STAREGA NOVO: VETRNICA SONČNICA – reciklažno tehniške delavnice
Nadaljujemo z reciklažno akcijo, s katero bomo pomagali okrasiti prizorišče in označiti lokacije ekoloških otokov. Izdelovanje različnih vetrnic, od zahtevnejših, iz koles, do najenostavnejših, papirnatih, da obudimo tradicijo.
◊ Alja Krofl, Katarina Jenšterle, Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami in balinanje. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

AIKIDO – predstavitev panoge
9.30–10.30
Aikido je BUDO, borilna veščina, samoobramba in pot obvladovanja telesno-duševnega jaza za samopremagovanje s ciljem boljšega, uspešnejšega življenjskega sloga. Z aikidom okrepimo duhovne moči, najdemo naravno sproščanje skozi telesno vadbo, izboljšamo zdravje, pridobimo moč, potrpežljivost in vzdržljivost. Aikido je za vse.
◊ Aikido društvo 1994 Maribor – Slovenija

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
17.00–18.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

LJUBEZEN IN OSEBNA RAST – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja

ACCES BARS® Access Consciousness® dostop do zavedanja
10.00–13.00, 16.00–20.00
Access Consciousness®, po slovensko »dostop do zavedanja«, je energijska transformativna tehnika, ki v sebi združuje starodavno modrost, kanalizirane energije in izredno sodobna motivacijska orodja. Praktiki izvajamo 15 minutni predstavitveni tretma, na željo stranke lahko opravimo cel proces.
Barbara Klaus, Petra Lah, www.mojaizbirakreira.si

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

BIODANZA ZA OTROKE IN STARŠE
10.00–13.00
Glasbeno-gibalna delavnica Biodanza za otroke in starše – z glasbo in gibanjem do toplejših družinskih odnosov. Skozi glasbeno zgodbico in z različnimi gibi, s hojo, s poskakovanjem, z gibi koordinacije, s hitrimi in počasnimi plesi ter posameznim in skupinskim gibanjem se otroci skupaj s starši, starimi starši in ostalimi člani družine zabavajo, usklajujejo in ustvarjajo harmonično povezovanje, vsi pa polepšamo naše odnose. Izvedba glasbeno-gibalnih delavnic Biodanza za odrasle – z glasbo in gibanjem do boljšega počutja.
Nataša Babič, Pogum, Izpopolnjevanje osebnostnega razvoja

ENERGIJSKA MEDICINA
16.00–20.00
Center diagnostike z naprednimi zdravilskimi metodami za izboljšanje telesnih in psihični težav ponuja napredne načine energijskega zdravljenja, ki pripomorejo k izboljšanju našega celostnega zdravja, kot sta refleksoterapija in pranic healing terapija. Energijski potencial, ki ga preko teh terapij prejmemo, ponovno vzpostavi homeostazo telesa. Terapije izvaja Majda Žnidarič, certificirana NPK refleksoterapevtka in certificirana Pranic healing (bioenergijska) terapevtka.
Majda Žnidarič, s.p., Center energijske medicine, www.mk-profeet.si

OBILJE DUHA ZA LEPŠE ŽIVLJENJE – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru

SVETI ZVOKI – holistične, zvočne masaže telesa
10.0013.00 in 16.00–20.00
Izvajanje zvočnih masaž telesa s pojočimi posodami, izvajanje zvočnih kopeli s svetim zvokom, nudenje informacij o svetem zvoku in širjenje zavesti glede svetega zvoka. Zvočne kopeli s posebnimi skledami blagodejno vplivajo na dvig naše zavesti in na boljše počutje.
Aleksander Vrbnjak

RUNE – nordijske šepetalke skrivnosti
10.00–13.00 in 16.00–20.00
Če v vas že dlje časa zorijo vprašanja, na katera nimate odgovorov, vam Rune – nordijske šepetalke skrivnosti – skupaj z Andrejko Ravnjak ponujajo pogovor. Iz zgodovinskega vidika so rune grafični znaki starodavnih germanskih jezikov, ki simbolizirajo glasove. V vseh germanskih jezikih izraz runa pomeni skrivnost, šepet, mrmranje, skrivni dogovor. Ezoterično znanje so učitelji nekoč šepetali svojim učencem v uho, saj je bilo to znanje namenjeno le izbranim posameznikom.
Andrejka Ravnjak

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami. 

Med ponedeljkom in petkom, od 10. do 19. ure, vas pričakujemo v Čitalnici v parku, ki jo organizira Zavod MARS Maribor.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022