Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstavePredstave za izvenAbonma Komedija in izvenProdukcije
Za mlade
Vse predstaveMladinski cikelOtroški cikel KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Vstopnice
Informacije
Prestavljene in odpovedane prireditveVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp: Umetnost zori z UGM

Poletni Art kamp 2020

Mestni park
Sob 8 AVG 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: Vstopnine ni

Programska knjižica 2020/2021

Oder Triglav

PLESOČE V ZELENEM OBJEMU MESTNEGA PARKA – plesna delavnica
10.00
Skrivnostni svet barv. Zelene trate, modro nebo, rumeno sonce in plesna radoživost čarobnih mozaikov.
Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor

BIRDS OF UNKNOWN – koncert
19.00
Na krilih prepletanja glasbenih žanrov poiskati kraj, kjer si doma
Tako imenovane neznane ptice so tri. Vokalistka Patricija Škof, saksofonist Tibor Pernarčič in kitarist Tilen Beigot. Birds of unknown orisujejo svobodo v glasbenem ustvarjanju in igrajo tako avtorsko glasbo kot tudi priredbe. Zasedba se žanrsko ne omejuje, kot je razvidno iz imena, navdih za ustvarjanje pa najdejo v jazzu, avantgardni glasbi, etnu in soulu. Njihov skupni cilj je najti svoj izraz, povedati svojo zgodbo.
◊ Patricija Škof – vokal, Tibor Pernarčič – saksofon, Tilen Beigot – kitara

USTVARJALNE DELAVNICE »UMETNOST ZORI Z UGM« – likovno ustvarjanje
10.00–13.00, 16.00–20.00
◊ Organizatorka in koordinatorka: Brigita Strnad, UGM
V navdihujočem okolju Mestnega parka povabimo k raziskovanju likovne umetnosti in k razvijanju likovnih veščin. Pod odprtim nebom na slikarske nosilce lahko naslikamo svoj pogled na drevesa, trate in okoliške gričke. Svoje vtise lahko zabeležimo v različnih slikarskih tehnikah in z različnimi materiali. V kiparski ustvarjalnici spoznavamo umetnost, ki bogati mariborski Mestni park ter trge in ulice našega mesta. V žive oblike, ki jih bomo ustvarili, lahko vtisnemo svoj pečat.

SLIKANJE POD ODPRTIM NEBOM – slikarska ustvarjalnica
Majhne in velike ljubitelje likovne umetnosti vabimo, da postanete »pleneristi« – slikarji, ki so pozorni opazovalci narave in jo slikajo pod odprtim nebom. Motiv tako nastalih slik imenujemo krajina. V navdihujočem okolju Mestnega parka ustvarjamo podobe narave ter preizkušamo najrazličnejše slikarske tehnike in materiale: debele in tanke čopiče, velike ali majhne formate papirja, kartona, folije ...
◊ Brigita Strnad, Urška Sabati in Don Korez, UGM

USTVARJANJE ŽIVE OBLIKE – kiparska ustvarjalnica
V drugi polovici prejšnjega stoletje je 19 umetnikov in umetnic ustvarjalo svoja kiparska dela na prostem – na mariborskih trgih, ploščadih, v Mestnem parku. Vabimo vas, da si ogledate replike kipov t.i. Forma vive, ki so nastale v okviru projekta TACTUS II (tip, aktivnost, kreativnost, team, umetnost, slepota). Ob tem vas povabimo, da se tudi sami preizkusite v kiparjenju ter raziskovanju abstraktne umetnosti.
Predstavitev replik in ustvarjalnica sta prilagojeni tudi slepim in slabovidnim. 
Replike del Forma vive Projekt TACTUS II (tip, aktivnost, kreativnost, tim, umetnost, slepota) so del programa »Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju – Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016–2020«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
◊ Sara Cetl, Samanta Cimerman, Katja Čepe, Martina Frangež, Valentina Gobec, Monika Goričan, Agnes Kojc, Maruša Lešnik, Mihael Novak, Klemen Polanec, Tamara Pušnik, Urška Rak, Maša Štaleker, Tadej Todorović, Sara Zmrzlak in mentorica dr. Jerneja Herzog, Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru

ORGANSKI OBOK NA PROMENADI – scenska delavnica z umetnico
Druga umetnica, ki dopolnjuje zgodbo scenografije letošnjega festivala Art kamp, je Neva Vrba. Mojstrica izdelovanja lutk, ilustratorka in scenografka. Po poklicu je kulturologinja, prihaja iz Ljubljane, a je vsaj malo tudi Mariborčanka. Skupaj z nami bo ustvarjala obok iz vrbinih vej in drugih naravnih materialov, portal organskih oblik, cvetličnih vzorcev in naravnih podob. Umetnica povabi na soustvarjanje, veter veje vrbine veje.
Neva Vrba, Zavod MARS Maribor

ZAKOTALJENA KROGLA IN DRUGA UMETNIŠKA OBELEŽJA V MESTNEM PARKU MARIBOR –
vodstvo
18.00, zbirno mesto: glasbeni paviljon v Mestnem parku Maribor
Zakaj je spomenik olimpioniku Leonu Štuklju postavljen ravno v Mestnem parku? Od kod se je na svoje mesto zakotalila betonska krogla Slavka Tihca? Kje ima Kolbičev deček z grozdjem svojega brata? Na ta vprašanja in še več drugih odgovarjamo v vodenem ogledu likovnih umetnin, ki krasijo mariborski Mestni park. Druženje zaključimo pri Geopunkturnem krogu, ki ga je v mariborski park s svojimi sodelavci postavil Marko Pogačnik, umetnik, ki s svojim ustvarjanjem sporoča, da Zemlja oz. Gaja ni igrača, s katero lahko človek počne kar hoče.
◊ Brigita Strnad, muzejska svetovalka UGM

NA STOJNICI – predstavitev in prodaja
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ.  S svojo potujočo bukvarno se za kratek, sladek čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dober, star prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
9.00–12.00, 16.00–20.00
◊ Organizator in koordinator: Športni Junak
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Ponuja izposojo rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa, hojo s hoduljami, balinanje ... Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na spretnostnem poligonu, vsakič drugačnem, z vedno novimi izzivi. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje.

VODENA VADBA ZA OTROKE – vadba in športne igre
10.00–11.00
Vodena vadba in športne igre, ki potekajo v skupini. Otroci se igrajo, gibajo in smejijo ter se ob tem učijo.
◊ Športni Junak

RAZVAJALNICE – sprostitev telesa in nega duha
◊ Organizatorka in koordinatorka: Mojca Kasjak, Zavod MOJa KreacijA Maribor
Razvajalnice so:
Ljubezen in osebna rast – delavnice za osebnostno rast, terapije za izboljšanje odnosov, za boljšo kvaliteto življenja in umetnost bivanja.
Zdravje za telo – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje.
Obilje duha za lepše življenje – najboljše za dvig stanja zavesti, možnosti notranjih uvidov in boljšega samospoznavanja, za odprtega duha in za obilje notranjega miru.

ZDRAVJE ZA TELO – fizične in energijske aktivnosti za dvig življenjske energije, esence za boljše počutje, za sprostitev in razvajanje

ENERGIJSKA MEDICINA
16.00–20.00
Center diagnostike z naprednimi zdravilskimi metodami za izboljšanje telesnih in psihični težav ponuja napredne načine energijskega zdravljenja, ki pripomorejo k izboljšanju našega celostnega zdravja, kot sta refleksoterapija in pranic healing terapija. Energijski potencial, ki ga preko teh terapij prejmemo, ponovno vzpostavi homeostazo telesa. Terapije izvaja Majda Žnidarič, certificirana NPK refleksoterapevtka in certificirana Pranic healing (bioenergijska) terapevtka.
Majda Žnidarič, s.p., Center energijske medicine, www.mk-profeet.si

BIODANZA ZA OTROKE IN STARŠE
10.00–13.00
Glasbeno-gibalna delavnica Biodanza za otroke in starše – z glasbo in gibanjem do toplejših družinskih odnosov. Skozi glasbeno zgodbico in z različnimi gibi, s hojo, s poskakovanjem, z gibi koordinacije, s hitrimi in počasnimi plesi ter posameznim in skupinskim gibanjem se otroci skupaj s starši, starimi starši in ostalimi člani družine zabavajo, usklajujejo in ustvarjajo harmonično povezovanje, vsi pa polepšamo naše odnose. Izvedba glasbeno-gibalnih delavnic Biodanza za odrasle – z glasbo in gibanjem do boljšega počutja.
Nataša Babič, Pogum, Izpopolnjevanje osebnostnega razvoja

ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
10.00–20.00
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Vsi programi so brezplačni in nadvse privlačni.

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.

Pokrovitelj Odra Triglav je Zavarovalnica Triglav d. d.

Poletni Art kamp 2020
Organizator: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Delavnice, predstave, koncerti ...

Poletni Art kamp

vsako soboto in nedeljo v Mestnem parku
27. 7. do 4. 9. 2022